استادیار گروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی دانشگاه شهید بهشتی مطرح كرد
تاثیر تغذیه بر باروری
به گزارش نئوپدیا استادیار گروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی دانشكده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی اظهار داشت: هم اكنون طبق مطالعات انجام شده، عوامل تغذیه ای نقش تعیین كننده ای در باروری و ناباروری دارند. نوع تغذیه هر فرد در دوران بارداری، بر كیفیت باروری نسل های بعد نیز اثرگذار می باشد.
به گزارش نئوپدیا به نقل از ایسنا، دکتر غزاله اسلامیان درباره ی یکی از نقش های تغذیه در باروری و ناباروری اظهار داشت: عوامل تغذیه ای که بر متابولیسم و تنظیم سوخت و ساز بدن اثر گذارند، با قدرت باروری نیز ارتباط دارد. برای اینکه هورمون های تنظیم کننده سوخت و ساز بدن با هورمون های جنسی در یک ریتم شبانه روزی در ارتباط هستند.
وی با اشاره به اینکه ۱۰۰۰ روز ابتدایی زندگی یک فرد نقش کلیدی در سلامت دوران های مختلف زندگی او دارد، سفارش کرد: پدر و مادر از سه ماه پیش از مبادرت به بارداری، عادات غلط و الگوهای ناسالم غذایی خودرا باید اصلاح کنند. چونکه خیلی از مطالعات نشان داده است که پدران و مادرانی که از الگوهای غذایی ناصحیح پیروی می کنند و الگوی غذایی آنها سرشار از مواد غذایی حاوی اسیدهای چرب اشباع و ترانس، گوشت های قرمز و فرآوری شده خصوصاً فست فودها باشد، می تواند منجر به کاهش کیفیت تخمک و اسپرمی گردد که مقرر است با هم لقاح پیدا کنند.
استادیار گروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی دانشکده علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اضافه کرد: بعضی از افراد به اشتباه اعتقاد دارند که برای داشتن یک حاملگی سالم فقط پیروی از اصول تغذیه سالم مختص مادران است. در حالی که تغذیه پدر نیز نقش مهمی در این ارتباط دارد. چونکه علاوه بر اینکه تغذیه مناسب می تواند روی کیفیت اسپرم پدر تأثیرگذار باشد بر لانه گزینی جنین نیز اثر دارد.
دکتر اسلامیان اظهار داشت: در صورتیکه مادر و پدر از سه ماه پیش از مبادرت به حاملگی از یک الگوی غذایی سالم پیروی کنند، به علت کیفیت بالای اسپرم و تخمک، جنین سالم تری خواهند داشت.
وی میزان و نوع آنتی اکسیدان های رژیم غذایی را از دیگر نکات مهم در ارتباط با باروری دانست و تصریح کرد: والدین باید پیش از دوران حاملگی و مادران حین حاملگی از مواد غذایی سرشار از آنتی اکسیدان های متنوع مانند میوه و سبزی ها در حد تعادل دریافت نمایند.
استادیار گروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه درباب شناسایی کمبود ریزمغذی ها و سوء تغذیه مادران از قبل مبادرت به حاملگی اظهار داشت: مهمست که مادران پیش از حاملگی با انجام یک سری تست های آزمایشگاهی و همین طور با مراجعه به متخصص تغذیه از وضعیت تغذیه ای خود با خبر شوند و پس از برطرف شدن کمبودها و کنترل وزن، مبادرت به حاملگی کنند.
اسلامیان افزود: مادران حامله پیش از مبادرت به حاملگی باید از وضعیت اسید فولیک و ویتامینD خود با انجام تست های آزمایشگاهی اطمینان حاصل پیدا کنند تا با کمبود این موارد مواجه نباشند.
وی به چاقی زنان و مردان در سنین باروری اشاره نمود و اظهار داشت: اضافه وزن و چاقی از عوامل در رابطه با ناباروری است. همین طور خانم هایی که با چاقی مبادرت به حاملگی می کنند، امکان دارد، حاملگی پرخطری را تجربه کنند.
استادیار گروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی دانشکده علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیان داشت: بطور معمول زنان چاق پیش از حاملگی برای کاهش وزن خود از رژیم های غیراصولی پیروی می کنند و در نتیجه گرسنگی سلولی به سراغ شان می آید و برای جلوگیری از گرسنگی سلولی، پیش از حاملگی باید با روش های اصولی برای کاهش وزن اقدام نمایند.
دکتر اسلامیان اضافه کرد: بانوانی که با چاقی شدید مواجهند باید حداقل ۱۰ درصد وزن فعلی خودرا با مشورت با متخصص تغذیه کاهش دهند و سپس برای حاملگی اقدام نمایند.
منبع: نئوپدیا
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب