پیشنویس سند ملی درمان های نوین و محصولات پیشرفته پزشکی بررسی گردید
نئوپدیا: نشست ارائه گزارش تدوین سند ملی درمانهای نوین و محصولات پیشرفته پزشکی به میزبانی دبیرخانه میز فناوریهای نوین سلامت ستاد سلامت شورای عالی انقلاب فرهنگی اجرا شد.
به گزارش نئوپدیا به نقل از پژوهشکده سرطان معتمد، حجت الاسلام و المسلمین دکتر خسروپناه، دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی طی سخنانی در این جلسه ضمن تبریک ماه مبارک رمضان به تشکیل ستاد سلامت در شورایعالی انقلاب فرهنگی اشاره و آنرا یک گام بزرگ و مؤثر در حکمرانی این حوزه عنوان نمود.
دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی ضمن اشاره به وجود چهار ستاد دیگر همچون ستاد علم و فناوری در شورایعالی انقلاب فرهنگی در مورد علت تشکیل ستاد سلامت که جایگزین کمیسیون سلامت شورا شده اظهار داشت: اعضای ستاد علم و فناوری به طور عمده از اساتید علوم پایه یا مهندسی هستند که در حوزه سلامت تخصص زیادی ندارند. در این خصوص ستاد سلامت به صورت ویژه در جهت سیاست گذاری، راهبری و نظارت بر روند اجرای سیاستهای مصوب در حوزه سلامت فعالیت دارد. این ستاد و میزهای ذیل آن همچون میز فناوری های سلامت مسؤولیتی در حوزه تصدی گری و اجرا ندارند. امیدوارم اساتید بزرگوار که در این نشست حضور دارند، کمک کنند تا این ستاد در موضوعات مختلف اقدامات قوی و علمی را عرضه نماید و تخصصی تر عمل کند.
وی در مورد روند تدوین سند ملی درمان های نوین و محصولات پیشرفته پزشکی هم اظهار داشت: دکتر صرامی با حرکتی که به واقع یک جهاد علمی مخلصانه است زحمات زیادی در روند تدوین سند کشیده اند و در این مدت با همت عزیزان، کار سند با پیشرفت خوبی دنبال شده است. البته به نظر من هنوز پرسش هایی که مقرر است این سند به آنها پاسخ دهد، به صورت دقیق مشخص نشده است.
خسروپناه با اشاره به اینکه باید دقیقا مشخص شود که این سند می خواهد به چه پرسش هایی پاسخ دهد، تصریح کرد: حکمرانی به صورت کلی، فرایندی است از سیاستگذاری تا نظارت برای حل پرسش ها. باید در ابتدا این پرسش ها مشخص شوند، سپس پاسخ هایی را با سیاستهای دقیق، شفاف و عادلانه عرضه دهیم.
دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی در ادامه ضمن اشاره به حوزه هوش مصنوعی اظهار داشت: هوش مصنوعی سه ساحت اصلی دارد. ساحت اول در ارتباط با دستاوردها و قابلیت های هوش مصنوعی در تشخیص، درمان، پیشگیری و شخصی سازی درمان است که اساسا باید در این حوزه ورود نماییم. ساحت بعدی که به نظر من ورود به آن ضروری نیست، مباحث فلسفی هوش مصنوعی است که بهتر است در اینجا از آنها پرهیز نماییم. بخش دیگر که باید به آن توجه کرد، اثرگذاری هوش مصنوعی در الگوریتم ها است. هوش مصنوعی مبتنی بر کد نگاری و الگوریتم های خاص است که قطعا بر نتایج آن تاثیر دارد. این بخش خیلی مهم است و اگر به این نکات توجه نشود، امکان دارد تأثیرات منفی بر نتایج در تشخیص و درمان داشته باشد. در نهایت، باید دقت کنیم که دقت بیشتری در این حوزه صورت گیرد.
وی در انتها با قدردانی از تلاشهای دکتر سرکار، رئیس مرکز توسعه فناوری های راهبردی معاونت علمی و از اعضای ستاد اظهار داشت: خبر خوبی که دکتر سرکار دادند اینست که پروژه سند هوش مصنوعی شروع شده و با همت ایشان و دیگر عزیزان بزودی به نتیجه خواهد رسید.
سخنران دیگر این نشست، دکتر حسن ابوالقاسمی دبیر ستاد سلامت شورایعالی انقلاب فرهنگی بود که در ابتدا نکاتی را در مورد روند تشکیل ستاد سلامت در شورایعالی انقلاب فرهنگی بیان کرد.
وی ضمن اشاره به این که از چند ماه پیش به ابتکار دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی، کمیسیونی تحت عنوان کمیسیون سلامت در شورا تشکیل شده بود، اظهار داشت: آن کمیسیون حدود ۹ ماه فعالیت کرد و موفق شد مصوبات مهمی داشته باشد. این روند در نهایت، با حمایت های دکتر پزشکیان، حجت الاسلام خسروپناه و دکتر مرندی منجر به تشکیل ستاد سلامت بعنوان پنجمین ستاد در شورای انقلاب فرهنگی شد.
در ادامه چندین جلسه برای تدوین آئین نامه این ستاد برگزار شد و نهایتا امروز آئین نامه اجرایی آن ابلاغ گردید. وظایف ستاد در ۱۰ ماده تعریف شده که علاقمندان می توانند از راه سایت شورا در جریان این وظایف قرار گیرند.
وی در مورد ترکیب اعضای ستاد سلامت اظهار داشت: هشت عضو حقیقی از تخصص های مختلف (پزشکی بالینی، علوم پایه، داروسازی) جامعه پزشکی از مناطق مختلف کشور و چهار عضو حقوقی از شورایعالی انقلاب فرهنگی در این ستاد حضور دارند. رئیس ستاد، دکتر خسروپناه، دبیر شورای انقلاب فرهنگی و نایب رییس ستاد، دکتر مرندی، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی است.
دبیر ستاد سلامت شورایعالی انقلاب فرهنگی با قدردانی از تلاشهای فراوان دکتر خسروپناه برای تشکیل این ستاد خاطرنشان کرد: وجه تمایز این ستاد با سایر ستادها در اینست که با ظرفیت فرهنگستان علوم پزشکی کار می کند و پشتیبان اصلی آن، فرهنگستان علوم پزشکی است. جلسات این میز در کمیسیون سلامت برگزار می شد، اما حالا هم ادامه آن در ستاد سلامت فعالیت می کند تا ان شالله به نتیجه برسد.
گفتنی است در این جلسه دکتر رامین صرامی فروشانی، دکتر سعید سرکار، دکتر مصطفی قانعی، دکتر کیوان مجید زاده، دکتر مهدی حمیدی، دکتر روح الله درستکار، دکتر حسین رستگاری، دکتر سیروس زینلی، دکتر اردشیر قوام زاده، دکتر هومن کاغذیان، دکتر نادعلی منش و سرکار خانم دکتر میترا امین لو به سخنرانی پرداختند.
منبع: neopedia.ir
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(2)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب