NeoPedia

ربوکاپ دانشگاه آزاد وارد مرحله کاربردی سازی در صنعت خواهد شد

ربوکاپ دانشگاه آزاد وارد مرحله کاربردی سازی در صنعت خواهد شد

به گزارش نئوپدیا، دبیر پنل های تخصصی هوش مصنوعی ربوکاپ ضمن اشاره به گذر از مرحله تولید فناوری، بر لزوم کاربست هوش مصنوعی در صنایع تاکید کرد.



ستار جداری سلامی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی و دبیر کمیته پنل های تخصصی هوش مصنوعی در رابطه با کیفیت نوزدهمین دوره ربوکاپ و سطح مسابقات در گفتگو با خبرنگار مهر بیان نمود: در شروع سال خبری از جانب ریاست دانشگاه آزاد استان تهران به دستمان رسید بر مبنای اینکه دانشگاه آزاد واحد تهران مرکزی مقرر است قطب علمی هوش مصنوعی در کشور شود. بعنوان معاون پژوهش و فناوری اقدامات و برنامه ریزی های موردنیاز برای رسیدن به این هدف را آغاز کردم. آن چه که در دستور کار معاونت اولویت گرفت، آمایش فناوری است. یعنی در ابتدا ظرفیت ها و پناسیل های داخلی واحد را ارزیابی کرده و در وهله دوم چالش ها و مسایل کشور را در آن حوزه ها را بررسی نموده و در نهایت یک تابع وزنی بر مبنای اولویت بندی های لازم را عرضه میکینم.
وی ضمن اشاره به تلاقی مسابقات ربوکاپ و اقدامات این معاونت در حوزه هوش مصنوعی اضافه کرد: زمانیکه می خواستیم این کار را کلید بزنیم، قرار شد مسابقات ربوکاپ در 31 فروردین برگزار گردد و ما 10 روز بیشتر فرصت نداشتیم. به جهت اینکه برنامه ریزی ها مختل نشده و این مسابقات هم برگزار شود، تصمیم گرفتیم این مسابقات را بر مبنای کاربست فناوری هوش مصنوعی تنظیم کردیم.
سلامی بیان نمود: ما پژوهش را به مفهوم تولید علم داریم؛ این پژوهش و تولید علم، خلق فناوری می کند تا به کاربست فناوری می رسد. من این را نقطه سوم دیدم. یعنی متوجه شدم در ربوکاپ پژوهش آن از قبل انجام و خلق فناوری هم شده و در نهایت و کاربست آن به ربوکاپ آمده است. سوال اینست که کاربست این خلق فناوری ربوکاپ در جامعه باید چه باشد؟ پاسخ اینست که باید این کاربست را در دانشگاه ایجاد نماییم. برای این کار پنل های تخصصی ای را برنامه ریزی کردیم.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی با بیان اینکه این پنل های تخصصی را در گستره وسیع هوش مصنوعی دیده اما رویکرد آن رباتیک درنظر گرفتیم توضیح داد: در واقع قرار شد که با مسابقات گره ای خورده باشد. هرسه پنل در بحث های پردازش تصویر و هوش جمعی و کنترل موشن از ابتدا تا نسل چهارم بود. در هر سه پنل از 13 عضو هیأت علمی داخل دانشگاه آزاد و همینطور دانشگاه های دولتی مانند دانشگاه امیرکبیر استفاده کردیم و مخاطب آن هم اساتید، دانشجویان و اهل فن در حوزه هوش مصنوعی هستند.
دبیر پنل های تخصصی هوش مصنوعی در رابطه با برنامه ریزی رویداد سال آینده اظهار داشت: مسابقات روبوکاپ جرقه و استارت رویدادهای بعدی در حوزه هوش مصنوعی است. یعنی ما یک برنامه ریزی یکساله انجام می دهیم که سال آینده رویدادی داشته باشیم که مسابقات روبوکاپ بخشی از آن رویداد باشد.
سلامی با بیان اینکه برای این کار حتما باید آمایش فناوری اتفاق بیفتد اظهار نمود: به عبارت بهتر باید ظرفیت ها پتانسیل های واحد در حوزه هوش مصنوعی که یک حوزه میان رشته ای است، شناسایی و امتیازبندی شده و در گام بعدی مأموریت دقیق هوش مصنوعی را طبقه بندی و مشخص نماییم در چه حوزه هایی باید از آن استفاده نماییم. درنظر داریم مأموریت های واحد را با ابزار هوش مصنوعی پیش برده و در نهایت خواهیم دید که هوش مصنوعی به شکلی در همه مأموریت های واحد ما دخالت دارد.
وی با بیان اینکه برای این کار یک کمیته ی علمی – اجرایی هوش مصنوعی را از اساتید و متخصصان واحدمان تشکیل خواهیم داد خاطرنشان کرد: با آنها برای شناسایی ظرفیت ها جلساتی برگزار خواهیم کرد. در رویداد سال آینده همه حوزه هایی که شناسایی شده اند و جزو مسایل و چالش های قابل حل با ظرفیت ها و پتانسیل های واحد است را عرضه می نماییم.
سلامی در ادامه ضمن اشاره به این که «ربوکاپ» مرحله تولید فناوری به حساب می آید، اظهار نمود: کاربست یعنی این فناوری را در بستر صنایع موجود ببریم. پیشفرض این کار بر مبنای تجربه و علمی که من دارم، آمایش است. باید تمام ظرفیت ها و پتانسیل های واحد توانمندی آن کاربست را داشته باشد و این موارد شناسایی شود. برای نمونه باید آمایش فناوری در حوزه خودرو، صنایع نفت و گاز، صنعت ساختمان استخراج شود تا بدانیم دقیقاً مخاطب ما کدام صنایع هستند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی اظهار داشت: گام بعد شناسایی صنایع، جلسات تفاهمنامه و قرارداد است. در این نشست ظرفیتهای خویش را عرضه نموده و توانمندی های خویش را برای ارتقا آن صنعت عرضه می نماییم، آنها هم جلسات تخصصی برگزار کرده و می بینند دانشگاه می تواند این منافع را در حوزه اقتصادی تولید و خدمات داشته باشد. در این مرحله عقد قرارداد اتفاق می افتد که در نهایت می توانیم این موارد را در چارچوب طرح های برون دانشگاهی با اساتید گره بزنیم.

1404/02/06
10:19:11
5.0 / 5
12
تگهای خبر: پژوهش , تولید , خدمات , خودرو
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

NeoPedia