ساخت سنسوری برای تشخیص هم زمان کرونا و سطح ویتامین C
به گزارش نئوپدیا، دستگاهی برای تشخیص هم زمان ویروس کرونا و سطح ویتامین C ساخته شده که میتوان این دو عامل را از نمونه بزاق تشخیص داد.
به گزارش نئوپدیا به نقل از مهر، نتایج این تست ۳۰ ثانیه ای بی سیم به موبایل کاربر ارسال می شود که با تنظیم دوز مکمل ها، سیستم ایمنی را در جنگ با ویروس تقویت کند. این فناوری کم هزینه و قابل توسعه برای مساعدت با تشخیص سایر بیماریها، نویدبخش آینده ای امیدوارکننده برای پزشکی شخصی شده است.
پژوهشگران دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا موفق به ساخت دستگاه بی سیم و قابل حملی شدند که با بهره گیری از گرافن القاشده با لیزر، هم زمان ویروس SARS-CoV-۲ (عامل بیماری کووید-۱۹) و سطح ویتامین C را در نمونه بزاق تشخیص می دهد. این نوآوری می تواند به افراد و پزشکان در انتخاب درمان های مؤثرتر، مانند تنظیم دوز مکمل ویتامین C، کمک نماید.
ویتامین C نقش کلیدی در تقویت سیستم ایمنی و مقابله با عفونت های تنفسی ویروسی مانند کووید-۱۹ دارد. با این وجود، دستگاه های فعلی سنجش این ویتامین، اغلب گران، حجیم و نامناسب جهت استفاده خانگی هستند. از طرف دیگر، تشخیص فوری ویروس کرونا در مراحل اولیه عفونت، اهمیت بالینی بالایی دارد. این دستگاه جدید با ترکیب هر دو قابلیت در یک پلتفرم، تحولی در عرصه سلامت دیجیتال به وجود آورده است.
چگونگی عملکرد دستگاه
ساخت حسگر: گرافن مورد استفاده با روش چاپ لیزری سه بعدی و متخلخل تولید شده است. محققان با آزمایش عواملی مانند تخلخل و زبری سطح، نشان دادند که چاپ دو لایه (Two-Pass) حساسیت سنسور را بطور شایان توجهی بهبود می بخشد.
نمونه گیری: کاربر با قرار دادن مقادیر کمی بزاق روی نوار یکبار مصرف دستگاه (شبیه نوارهای تست قند خون)، نتایج را بصورت بی سیم روی موبایل خود دریافت می کند.
سازوکار تشخیص
تشخیص ویروس کرونا با بهره گیری از عناصر «جذب کننده» مولکول های ویروس؛
سنجش ویتامین C بدون نیاز به عناصر جذب کننده، با اندازه گیری تغییرات الکتروشیمیایی.
از دستاوردهای کلیدی این پروژه می توان به حساسیت بالای آن اشاره نمود. حد تشخیص دستگاه برای ویتامین C و ویروس، در مقایسه با روش های موجود، بهبود یافته است. هزینه تولید نوارهای یکبار مصرف خیلی کم است، در صورتیکه ماژول اصلی دستگاه قابل استفاده مجدد است. این پلت فرم در آینده قابلیت افزودن سنسورهای جدید برای تشخیص سایر بیماریها یا ریزمغذی ها را دارد.
دکتر آیدا ابراهیمی، استاد مهندسی برق و مواد چنین توضیح می دهد: «دستگاه ما نه فقط برای نظارت بر سطح ویتامین C در خانه مناسب می باشد، بلکه با تشخیص هم زمان عفونت، به بیماران کمک می نماید که با تنظیم رژیم غذایی یا مصرف مکمل، پاسخ ایمنی بهتری به ویروس نشان دهند. این فناوری پتانسیل گسترش به حوزه های دیگری مانند تشخیص دیابت یا کم خونی را نیز دارد.»
پژوهشگران قصد دارند این فناوری را برای تشخیص هم زمان چندین نشانگر زیستی دیگر بهینه کنند و دقت آنرا در نمونه های بالینی واقعی ارزیابی نمایند. بگفته این تیم تحقیقاتی، این دستگاه می تواند ظرف ۳ سال آینده به بازار مصرف عمومی ارائه شود.
منبع: neopedia.ir
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب