افزایش دو برابری تولید محصولات آبزی با فناوری نانوحباب
نئوپدیا: بررسی های انجام شده نشان می دهد، باتوجه به پتانسیل های فناوری نانوحباب می توان تولید سالانه محصولات آبزی را تا دو برابر افزایش داد.
به گزارش نئوپدیا به نقل از مهر، هم اکنون تجهیزات مربوط به فناوری نانوحباب در داخل کشور تولید می شوند و از این تجهیزات در صنایع مختلف نظیر تصفیه آب، کشاورزی و شیلات استفاده می شود. به کارگیری فناوری نانوحباب در بعضی شهرها و روستاها به افزایش ارتقاء کیفیت آب در کشور کمک شایانی کرده است. فناوری نانوحباب در گلخانه های مختلفی در سراسر ایران مورد استفاده قرار گرفته و این فناوری توانسته به خوبی در بخش گلخانه ها وارد شود، بطوریکه هر ساله به تعداد گلخانه هایی که به فناوری نانوحباب مجهز می شوند، افزوده می شود.
یکی از حوزه هایی که پتانسیل بسیار بالایی برای بهره گیری از فناوری نانوحباب را دارد، صنعت آبزی پروری است. فناوری نانوحباب می تواند مزایایی نظیر ایجاد شرایط فوق اشباع اکسیژن در استخرها، توزیع ایده آل و یکنواخت اکسیژن و بهبود کیفیت آب را به همراه داشته باشد. کاهش میزان تلفات و افزایش قابل توجه میزان تولید از دیگر مزایای استفاده از دستگاه های نانوحباب در آبزی پروری است.
تولید سالانه محصولات آبزی در ۲۵ هزار مزرعه پرورش آبزی کشور چیزی حدود ۵۰۰ هزار تن است که در صورت تجهیز تمام این مزارع به سامانه نانوحباب و باتوجه به افزایش صد درصدی تراکم محصول، این تولید به یک میلیون تن خواهد رسید.
بررسی ها نشان میدهد اگر بخواهیم از روش دو برابر کردن مزارع برای دو برابر کردن محصولات آبزی استفاده نمائیم، در مجموع ۱۶۷ هزار میلیارد تومان ســرمایه لازم است. این درحالی است که با کمک فنــاوری نانــوحــباب همین نتیجه با ۲۰ درصــد این هـزینه (۳۲ هزار میلیارد تومان) قابل حصول است.
همچنین اگر قیمت هر کیلو محصول صادراتی آبزی را ۳ دلار درنظر بگیریم افزایش محصول تولید شده با این فناوری معادل ۱٫۵ میلیارد دلار (حدود ۹۰هزار میلیارد تومان) درآمد برای کشور به وجود می آورد.
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب