NeoPedia

طراحی و ساخت اتاق پیوند نشاء پیشرفته در دانشگاه تهران

طراحی و ساخت اتاق پیوند نشاء پیشرفته در دانشگاه تهران

به گزارش نئوپدیا، محققان دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران با استفاده از تکنولوژی های جدید، موفق به طراحی و ساخت اتاق پیوند (Graft Chamber) پیشرفته شدند.


به گزارش نئوپدیا به نقل از دانشگاه تهران، دکتر رضا صالحی، عضو هیأت علمی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی و مجری پروژه، این موفقیت را نتیجه سال ها پژوهش و تجربه در حوزه‌ی نشای پیوندی و تکنولوژی های جدید تولید محصولات گلخانه ای دانست و اظهار داشت: این پروژه که با سرمایه گذاری بخش خصوصی و با تلفیق دانش کشاورزی، مدیریت، سرمایه و تجربه‌ی صنعتی اجرا شده، راه را برای تولید نشاء پیوندی در کشور هموار می کند. وی با تاکید بر بومی بودن فناوری این اتاق پیوند، خاطرنشان کرد: تمامی مراحل طراحی، ساخت و بهره برداری از این سیستم، توسط متخصصان دانشگاه تهران انجام شده است. صالحی در معرفی اتاق پیوند نشاء پیشرفته اظهار داشت: این اتاق مجهز به سیستم های هوشمند کنترل محیطی است که تنظیم دقیق پارامترهایی مانند دما، رطوبت، نور، غلظت دی اکسید کربن را برای بهینه سازی رشد نشاهای پیوندی امکانپذیر می کند. افزون بر این، سیستم محلول دهی ویژه جزر و مدی (Ebb and Flow) برای تأمین دقیق نیازهای تغذیه ای گیاه و سیستم آبیاری مبتنی بر توزین (Load cell) برای کنترل دقیق میزان آب و مواد مغذی مورد نیاز گیاه از دیگر امکانات این اتاق است که باعث افزایش نرخ موفقیت پیوند و تولید نشاهای مقاوم و با کیفیت می شود.
دانشیار گروه علوم باغبانی و فضاهای سبز دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران، ضمن اشاره به کارکرد آموزشی این اتاق پیوند و برنامه ریزی برای برگزاری دوره های مهارت محور جهت آموزش کشاورزان، سرمایه گذاران، دانشجویان و علاقمندان به تکنولوژی های جدید، تصریح کرد: این موفقیت تنها یک پیشرفت علمی نیست، بلکه الگویی موفق در کارآفرینی و اشتغال زایی است که در اجرای آن، از مدیران صنعتی، دانشجویان و دانش آموختگان بهره گرفته شده و فرصت های شغلی جدیدی بوجود آمده است. این پروژه همینطور با بهبود کیفیت و افزایش بهره وری تولیدات می تواند در اقتصاد کشاورزی نقشی کلیدی داشته باشد. عضو هیأت علمی دانشگاه تهران در پایان، این پروژه را نمونه ای از همکاری مؤثر دانشگاه و صنعت دانست و اظهار داشت: اتاق پیوند دانشگاه تهران، زیرساختی راهبردی برای تولید نشای با کیفیت و آموزش نیروی متخصص است. همینطور با عنایت به بومی بودن فناوری ساخت این اتاق، چشم انداز صادرات این فناوری هم وجود دارد.

1404/01/02
16:11:02
5.0 / 5
50
تگهای خبر: آموزش , پژوهش , پژوهشگران , تكنولوژی
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۵
NeoPedia