NeoPedia
استقرار در مدار ۵۵۰ كیلومتری؛

ماهواره چمران۱ توسط ماهواره بر قائم ۱۰۰ با موفقیت به فضا پرتاب شد

ماهواره چمران۱ توسط ماهواره بر قائم ۱۰۰ با موفقیت به فضا پرتاب شد

نئوپدیا: لحظاتی قبل، ماهواره تحقیقاتی چمران1 توسط ماهواره بر قائم 100 به فضا پرتاب شد و با موفقیت در مدار 550 کیلومتری قرار گرفت.



به گزارش نئوپدیا به نقل از مهر، ماهواره تحقیقاتی چمران ۱ توسط گروه فضایی صنایع الکترونیک ایران (صاایران) با همکاری و مشارکت پژوهشگاه هوافضا و شرکت های خصوصی دانش بنیان طراحی و تولید شده است.
این ماهواره حدود ۶۰ کیلوگرم وزن دارد و ماموریت اصلی آن تست سیستم های سخت افزاری و نرم افزاری برای اثبات فناوری مانور مداری در ارتفاع و فاز است.
ارزیابی زیرسامانه پیشرانش گاز سرد در سامانه های فضایی و عملکرد زیرسامانه های ناوبری و کنترل وضعیت از ماموریت فرعی ماهواره چمران۱ محسوب می شود.
ماهواره بر سوخت جامد قائم ۱۰۰ نیز که توسط متخصصین نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی طراحی و تولید شده است در دومین عملیات مداری خود توانست عملیات مدارگذاری ماهواره چمران ۱ را با موفقیت به انجام برساند.
براساس اعلام سازمان فضایی ایران نخستین داده های ماهواره چمران 1 در ایستگاه های زمینی دریافت شد.

حسین سالاریه، رییس سازمان فضایی ایران قبل از این با بیان این که ۶ تا ۸ پرتاب ماهواره داخلی و خارجی تا انتهای سال ۱۴۰۳ داریم، اظهار داشت: ماهواره طلوع ۳ و ظفر ۲ با پرتابگر خارجی آذر و دی ماه ۱۴۰۳ پرتاب می شود. وی همین طور گفت: فعال شدن پایگاه فضایی چابهار دسترسی به مدارهای با شیب های مختلف فراهم خواهد شد. رییس سازمان فضایی ایران از راه اندازی لابراتوار کلاس یک تن نیز آگاهی داد و اظهار داشته بود: تا انتهای سال زیرساخت فیزیکی لابراتوار آماده می شود. وجود چنین آزمایشگاهی منجر به افزایش ساخت ماهواره، افزایش کیفیت ماهواره و ساخت ماهواره با اجرام بالا می شود. وی همین طور از پرتاب ماهواره بومی کوثر در آبان ماه ۱۴۰۳ آگاهی داد و اظهار داشت: این ماهواره توسط بخش خصوصی تولید شده است. در دولت سیزدهم بخش خصوصی ما در عرصه های تامین تجهیزات و سیستم ها فعال شدند و قراردادهای بزرگی با بخش خصوصی منعقد گردید.

1403/06/24
12:22:30
5.0 / 5
225
تگهای خبر: الكترونیك , پژوهش , تولید , سیستم
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲
NeoPedia