رییس مركز توسعه فناوری های راهبردی معاونت علمی:
رسالت مالکیت فکری، شناسنامه دار کردن تولد نوآوری هاست
به گزارش نئوپدیا، رئیس مرکز توسعه فناوری های راهبردی معاونت علمی با اشاره به اهمیت مالکیت فکری و جایگاه آن اشاره کرد: رسالت مالکیت فکری، شناسنامه دار کردن تولد نوآوری هاست.
به گزارش نئوپدیا به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، نشست امضای توافق نامه همکاری مشترک معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و مرکز توسعه فناوری های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در تاریخ ۱۱ اردیبهشت ماه سال جاری در محل سالن شهدای جهاد علمی وزارت علوم اجرا شد.
در شروع این جلسه مهندس عباسی رییس پارک علم و فناوری البرز و دبیر کارگروه سیاست گذاری مالکیت فکری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، ضمن عرض خیر مقدم به حاضران عنوان کرد: بر کسی پوشیده نیست یکی از راهکارهای اساسی در توسعه اقتصاد دانش بنیان کشور، پرداختن به حوزه تجاری سازی و تکمیل این زیست بوم است به همین دلیل جهت دستیابی به اهداف نهایی و تاثیرگذاری بر روی شاخص GDP استانی و کشوری یکی از ارکان اساسی ما پرداختن به بحث مالکیت فکری در این زمینه است؛ در همین راستا این توافق نامه برای انسجام بخشی به حیطه مالکیت فکری، فرهنگ سازی آن و هم افزایی دستگاه های متولی دراین زمینه منعقد شده است.
وی با قرائت بندهای این توافق اشاره کرد: طی جلسات قبلی این توافق نامه در سه گام تدوین شده است: گام اول ایجاد دبیرخانه و تشکیل کارگروه و بخشنامه ها، گام دوم: مباحث ترویجی، آموزشی و علمی، و درنهایت گام سوم: برای توسعه که پشتیبانی از طرح ها و پشتیبانی از مالکیت دارایی های فکری در راه بهره برداری و تجاری سازی است.
شقایق حق جوی جوانمرد، رییس مرکز توسعه فناوری های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری هم ضمن تبریک روز جهانی مالکیت فکری اظهار داشت: بسیار مفتخریم که در روزهای بزرگداشت روز جهانی مالکیت فکری در محل تولد نوآوری ها یعنی وزارت علوم، شاهد این هم افزایی هستیم.
وی با اشاره به اهمیت مالکیت فکری و جایگاه آن اشاره کرد: رسالت مالکیت فکری، شناسنامه دار کردن تولد نوآوری هاست.
حق جوی جوانمرد اظهار امیدواری کرد که در عرصه مدیریت دارایی های فکری از ترویج و فرهنگ سازی تا کارهای ثبت و تجاری سازی شاهد هم افزایی و تعاملات سازنده بیشتری باشیم.
در ادامه، سجاد محمدعلی نژاد، معاون فناوری و نوآوری وزارت عتف با اشاره به اینکه دارایی های فکری، حلقه اصلی و اولیه چرخه نوآوری است اذعان داشت: هرچه ما این حلقه را بیشتر تقویت نماییم و از ظرفیتهای این حوزه حمایت نماییم می توانیم به خلق فناوری و توسعه اقتصاد دانش بنیان کمک نماییم.
وی بیان کرد: ویژه ترین دارایی اعضای هیات علمی و پژوهشگران ما در دانشگاه های کشور همان دارایی های فکری آنان است و وظیفه خود می دانیم که در حوزه آگاهی بخشی و فرهنگ سازی و استفاده از ظرفیتهای موجود در حوزه تجاری سازی در مدیریت دارایی های فکری با کمک معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری برنامه ریزی ویژه ای داشته باشیم.
سپس میترا امین لو، مدیر کانون مدیریت دارایی های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با بیان این مساله که همانطور که سالهای ابتدایی زندگی انسان در ایجاد شخصیت و آینده او بااهمیت است، در فناوری هم نقطه عزیمت دانشگاه است که چنانچه فناوری باکیفیت ایجاد و در ادامه توسعه یابد می توان انتظار داشت در آینده منجر به نوآوری پیشران اقتصاد دانش بنیان شود. در این جهت توجه جدی به سرآغاز فناوری در حوزه دانشگاهی مهم ترین اقدامی است که اثرات پرباری در آینده اقتصاد ایحاد خواهدنمود. در این جهت و با تأکید بر الزام فراهم آوری بستری برای اجرائی سازی قانون جهش تولید دانش بنیان و به ویژه، ماده ۵ این قانون که تاکید جدی بر مدیریت دارایی های فکری در دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و موسسات آموزش عالی و پژوهشی و پارک های علم و فناوری دارد، لازم است در ابعاد مختلف به زیرساخت مالکیت فکری توجه و اقدامات عملیاتی صورت گیرد.
وی در ادامه درباب مفاد اجرائی توافق نامه اضافه کرد: سعی شده در این توافق همکاری در حوزه های ساختارسازی مدیریت دارایی فکری در نهادهای زیر مجموعه وزارت عتف، ایجاد فرآیندهای کاری و مهم تر از همه توسعه منابع انسانی مرتبط هم در زنجیره ارائه خدمات تخصصی و کارشناسان مالکیت فکری و هم ارتقا آگاهی محققین، فناوران و دانشجویان که نقش ویژه ای در این ساختارها و فرآیندها دارند محورهای همکاری لحاظ شود و مرکز توسعه فناوری های راهبردی اساساًشکل یافته تا به توسعه فناوری های آینده در کشورمان از مسیر دانشگاه تا صنعت کمک نماید و کانون مدیریت دارایی های فکری بازوی اجرائی و نهاد عامل اجرائی سازی و پیگیری اقدامات عملیاتی این توافق را به عهده خواهد داشت.
امین عبدالله زاده، مدیرکل پشتیبانی امور فناوری و نوآوری وزارت علوم هم گفت: اهمیت مالکیت فکری بر کسی پوشیده نیست و همه پژوهشگران و پژوهشگران از وزارت علوم انتظار داشتند دراین زمینه اقدام جدی انجام دهد و ما در پاسخ به این مطالبه با مشارکت و حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری توافق نامه همکاری امضا کردیم تا با کمک هم یک ساختار پاسخگو دراین زمینه ایجاد نماییم.
وی اظهار داشت: این توافق نامه بعد از نشست های مختلف کارشناسی به امضا رسیده است و زمان اجرا، اهداف مشخص و اعتبار پیش بینی شده دارد و عزم جدی وزارت علوم و معاونت علمی، پشتیبان اجرای آنست.
عبدالله زاده، تدوین بخشنامه های لازم برای جاری کردن ضوابط مالکیت فکری در مراکز دانشگاهی، پژوهشی و فناوری و تعریف گرنت های ثبت اختراع داخلی و خارجی را از محورهای مهم این توافق عنوان نمود.
منبع: neopedia.ir
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب