NeoPedia
پژوهشگران بررسی كردند

ارتباط اختلال استرس بعد از سانحه و بیماری کووید-۱۹

ارتباط اختلال استرس بعد از سانحه و بیماری کووید-۱۹

نئوپدیا: پژوهشگران با انجام یک مطالعه در زمان همه گیری کووید-19 عنوان کردند که علایم اختلال استرس بعد از سانحه در زنان، افراد بیکار، افرادی که دارای علایم بیماری کووید-19 بودند و کسانی که بیماری مزمن زمینه ای دارند، بیشتر است.



به گزارش نئوپدیا به نقل از ایسنا، مشکلات روان شناختی مانند علایم استرس بعد از سانحه (PTSS)، از مهم ترین عوارض در رابطه با همه گیری کووید-۱۹ در افراد است.

اختلال استرس بعد از حادثه؛ یک اختلال روانی و رفتاری است که می تواند به سبب قرار گرفتن در معرض یک رویداد لطمه زا و یا سایر تهدیدات زندگی فرد ایجاد شود. علایم این اختلال ممکنست شامل افکار، احساسات یا رؤیاهای آزاردهنده مربوط به رویدادها، ناراحتی روحی یا جسمی به نشانه های مربوط به تروما، کوشش برای اجتناب از نشانه های مربوط به تروما، تغییر در نحوه تفکر و احساس فرد و... باشد.

مراقبت های پزشکی و همین طور شرایط ژنتیک و... می توانند موجب طول عمر و یا بهبودی بیماریها شوند، ولی شرایط اجتماعی که مردم در آن زندگی می کنند نیز تاثیر فاحشی در سلامت آنها دارد. عوامل اجتماعی مانند فقر، تغذیه نامناسب، مسکن نامناسب، بیکاری، درآمد نامطمئن، تحصیلات اندک، تبعیض های اجتماعی و... از عمده ترین عوامل تعیین کننده سلامت و نابرابری های سلامت هستند و در میزان سلامت جامعه تاثیرگذارند.

مطالعه عوامل اجتماعی تعیین کننده سلامت و تأثیر آن بر جمعیت ها در طول بحران به دولت ها کمک می نماید تا با شرایط اضطراری بهداشتی بهتر برخورد کنند تا هر فرد بتواند فرصتی برابر برای سالم ماندن داشته باشد.

بر همین اساس پژوهشگران با انجام یک مطالعه، ارتباط بین عوامل اجتماعی تعیین کننده سلامت و اختلال استرس بعد از سانحه را در زمان همه گیری کووید-۱۹ مورد بررسی قرار دادند.

برای انجام این مطالعه مقطعی که در بازه زمانی خرداد تا تیر ۱۳۹۹ انجام شد، ۳۷۰ نفر مراجعه کننده به یک آزمایشگاه منتخب در شهر کرج، مورد بررسی قرار گرفتند. پژوهشگران با بهره گیری از پرسش نامه اختلال بعد از سانحه، اطلاعات مورد نیاز خودرا جمع آوری کردند.

بررسی پرسش نامه ها نشان داد که بیش از ۵۱ درصد از شرکت کنندگان مرد بودند و مشخص شد که حدود ۱۷ درصد از شرکت کنندگان از نظر تست آنتی بادی کووید-۱۹، مثبت بودند. شایع ترین علایم در این بیماران به ترتیب ضعف، بدن درد، سرفه، کاهش حس بویایی و تب بود.

بررسی میزان شیوع استرس بعد از سانحه در شرکت کنندگان این تحقیق، حاکی از این بود که شیوع کلی علایم این اختلال حدود هفت درصد است و در این مطالعه مشخص شد که جنسیت زن، بیکاری، داشتن علایم بیماری کووید-۱۹ و مبتلاشدن به بیماریهای مزمن زمینه ای بطور مستقیم با اختلال استرس بعد از سانحه مرتبط می باشد.

پژوهشگران این مطالعه برمبنای نتایج این تحقیق می گویند که جنسیت و شغل بعنوان عوامل ساختاری تعیین کننده سلامت، می توانند بر اختلال استرس بعد از حادثه در همه گیری کووید-۱۹ تاثیر بگذارند.

در انجام این تحقیق؛ زهره محمودی، حدیث راستاد و نوشین قویدل؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی البرز، کیان جوادی کوشش و غفار الماسی از آزمایشگاه پاتوبیولوژی و ژنتیک پزشکی رازی کرج و صفورا پورنجف از مرکز تحقیقات علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با یکدیگر مشارکت داشتند.

یافته های این مطالعه، آذرماه سال جاری بصورت مقاله علمی با عنوان «ارتباط بین تعیین کننده های ساختاری سلامت و علایم استرس بعد از سانحه در طول همه گیری کووید-۱۹» در نشریه Current Psychiatry Research and Reviews انتشار یافته است.





1400/11/30
11:21:56
5.0 / 5
657
تگهای خبر: پژوهش , پژوهشگران , دانشگاه , ژنتیك
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
NeoPedia