NeoPedia
رئیس پژوهشكده هوا و خورشید دانشگاه فردوسی مشهد:

گذراندن سربازی در پژوهشكده هوا و خورشید، تنها نوشتن مقاله كافی نیست

گذراندن سربازی در پژوهشكده هوا و خورشید، تنها نوشتن مقاله كافی نیست

نئوپدیا: رئیس پژوهشكده هوا و خورشید دانشگاه فردوسی مشهد اظهار داشت: مقاله نوشتن صرف بدون كار اجرایی توسط دانشجو، دستاورد چندانی ندارد و كافی نیست.


دكتر احد ضابط در گفت و گو با ایسنا، اظهار نمود: عملكرد پژوهشكده هوا و خورشید دانشگاه فردوسی مشهد سبب شده است تحقیق و توسعه صنعت در دل دانشگاه صورت گیرد و بیشترین فعالیتی كه در این پژوهشكده همراه با تحقیقات انجام می شود، فرآیند طراحی و ساخت است.
وی عنوان كرد: اگر وظیفه دانشگاه تنها تربیت دانشجو باشد و دانشجویان هم فقط مقاله بنویسند، امكان دارد این روش در عرصه تولید، دستاورد چندانی نداشته باشد، برای اینكه افراد تنها به نوشتن مقاله بسنده كرده و كار تولیدی همراه با آن انجام نشده است.
ضابط تشریح كرد: اگر عملكرد كشورهای غربی را مورد بررسی قرار دهیم، متوجه می شویم كه مقاله ها به گونه ای طراحی و تدوین شده اند كه در چارچوب آنها، پروژه هایی انجام می شود.
رئیس پژوهشكده هوا و خورشید دانشگاه فردوسی مشهد بیان كرد: طی سال های اخیر، مؤسسات آموزش عالی مختلفی فعالیت نموده و می كنند كه البته تأسیس برخی از آنها هدفمند بوده، اما در ادامه فعالیتشان، عملكرد خوبی از آنها شاهد نبوده ایم.
وی درباب اینكه ساده ترین مدل خروجی دانش، نمایش مقاله است، اشاره كرد: البته باید متذكر شد كه نوشتن مقاله نه تنها كارایی دارد، بلكه بسیار مهم هم است، اما نباید به گونه ای باشد كه تنها به نوشتن مقاله اكتفا كرد. هنگامی كه صحبت از دانشگاه نسل سوم و كارآفرین می شود، دانشجویان باید مهارت و توانمندی هایی در پیاده ساختن دانش نظریه داشته باشند.
ضابط اشاره كرد: شركت های دانش بنیان می توانند عملكرد خوبی داشته باشند، اما باز هم مشكلاتی سر راهشان وجود دارد. بعنوان مثال، یك شركت كوچك دانش بنیان باید مالیات دهد و زمانی كه می خواهد قراردادی تنظیم كند یا تولیدات خودرا به فروش برساند با مشكلاتی مواجه می شود.
ایشان سپس اضافه كرد: اگر تولیدات شركت های دانش بنیان به راحتی خریداری شود، آن تسهیلات و مشوق هایی را كه معاونت علمی رئیس جمهور مصوب می كند، اتفاق می افتد. اگر به جای اینكه افراد، محصولات چینی خریداری كنند، توسط شركت های دانش بنیان نیاز خودرا برطرف سازند، بالقطع به پیشرفت های خوبی دست خواهیم یافت.
رئیس پژوهشكده هوا و خورشید دانشگاه فردوسی مشهد اظهار نمود: عدم هماهنگی و فعالیت در كار تیمی منجر به آن خواهد شد تا در زمینه های مختلف به موفقیت دست پیدا نكنیم و البته وظیفه مدیریت آن است كه بهینه سازی مجموعه را انجام دهد
وی عنوان كرد: در پژوهشكده، آموزش آكادمیك وجود ندارد و فعالیت ها به صورت عملی انجام می شود. در فعالیت های عملی بهتر است فارغ التحصیلان پس از اتمام تحصیل، دو تا سه سال آموزش ببینند تا بتوانند كار قابل قبولی عرضه كنند.
وی با اشاره به اینكه پژوهشكده هوا و خورشید از نوع تقاضا محور است، اضافه كرد: در گذشته وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در تعریف انواع پژوهشكده ها، آنها را به انواع اول، دوم و سوم نامگذاری می كرد. نوع سوم پژوهشكده ها تقاضا محور بود كه با همكاری دستگاه های اجرایی انجام می شد، اما حالا به دو نوع پژوهشكده های عرضه محور و تقاضا محور تبدیل گشته است.
رئیس پژوهشكده هوا و خورشید دانشگاه فردوسی مشهد اشاره كرد: در گذشته، نوع سوم به حداقلی و حداكثری تقسیم می شد. حداقلی ها این گونه بود كه دانشگاه، امكانات، فضا و زیرساخت ها را در اختیار پژوهشكده ها قرار می داد تا اساتید و دانشجویان تحقیقات خودرا انجام دهند و تقاضاكننده، هزینه های پروژه را طبق قرارداد، پرداخت و پژوهشكده تحقیقات مورد نیاز آن سازمان را اجرا می كرد. در حداكثری نوع سوم باز آن سازمان سفارش دهنده در تأمین زیرساخت ها ورود پیدا كرده و ساختمان، آزمایشگاه و تجهیزات مورد نیاز را فراهم می كرد.
ضابط افزود: حالا اغلب پژوهشكده ها از نوع تقاضا محور حداكثری هستند.
وی اظهار داشت: ما در این پژوهشكده از دانشجویان استفاده می نماییم و معمولاً تعداد افراد شاغل ۵۰ تا ۶۰ نفر است، اما هم اكنون تعداد ۱۰۰ نفر مشغول فعالیت هستند و كاهش یا افزایش ظرفیت پرسنل بستگی به حجم كارهای محول شده دارد.
رئیس پژوهشكده هوا و خورشید دانشگاه فردوسی مشهد اشاره كرد: ۱۷۰ تا ۲۰۰ نفر، خدمت سربازی خودرا در پژوهشكده هوا و خورشید گذرانده اند.




1397/12/14
15:33:47
5.0 / 5
4978
تگهای خبر: پژوهش , تولید , دانشگاه , فروش
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۴
NeoPedia