NeoPedia
معاون پژوهشی دانشگاه تهران مطرح كرد

انتقاد از دریافت هزینه برای دسترسی به پایان نامه ها و منابع علمی

انتقاد از دریافت هزینه برای دسترسی به پایان نامه ها و منابع علمی

معاون پژوهشی دانشگاه تهران بر ضرورت ارائه رایگان منابع علمی شامل کتاب، پایان نامه، رساله دکترا به دانشجویان و اساتید تاکید کرد و اظهار داشت: کار پسندیده ای است که منابع علمی رایگان در اختیار دانشجو و استاد قرار گیرد.


دکتر محمد رحیمیان در گفت و گو با ایسنا، با بیان این که این امر سبب تقویت بخش پژوهش می شود، اظهار نمود: باید منابع پژوهش به رایگان در اختیار محقق و پژوهشگر قرار بگیرد.
وی با انتقاد از این که اکنون وضعیت چنین نیست، اضافه کرد: یک محقق یا پژوهشگر ناگزیر از خرید کتاب الکترونیکی و یا کاغذی است در صورتیکه باید این منابع رایگان و یا با میزان مبالغ اندک در اختیار محقق قرار بگیرد تا قسمتی از هزینه آن تامین شود.
معاون پژوهشی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه قوانین و بخشنامه ها موجود مسیری را برای ستاندن پول از دانشجویان و اساتید در این خصوص گذاشته است، اشاره کرد: اعضای هیئت امنا دانشگاه ها آنرا تصویب و برای اجرا به هیئت رئیسه واگذار می کنند تا آنها نیز باتوجه به شرایط موجود میزان تعرفه را تعیین کنند.
رحیمیان با اشاره به اینکه سامانه گنج ایرانداک جزو دانشگاه نبود و سازمان بازرسی مانع از ارائه رایگان پایان نامه ها شد، اضافه کرد: در پی آن این مساله مورد اعتراض خیلی از افراد قرار گرفت که سبب شد این سامانه بطور موقت باز گذاشته شود.
وی افزود: بخشنامه مربوطه به وزارتخانه این اجازه را داده است تا دانشگاه بتواند طبق مقررات و ضوابط موجود پایان نامه ها را در اختیار دانشجویان قرار دهند.
معاون پژوهشی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه منابع علمی باید با اجازه دانشگاه ها در اختیار دانشجویان قرار بگیرد، اشاره کرد: برای میزان تعرفه استفاده از این پایان نامه ها هیئت امنا و رئیسه دانشگاه موظف است که میزان تعرفه را تعیین کند اما چنانچه دانشگاه ها توان مالی لازم را دارند بهتر است حتی الامکان منابع علمی شامل رساله، پایان نامه و... بصورت رایگان در اختیار دانشجو قرار بگیرد.
رحیمیان با اشاره به اینکه هزینه های دانشگاه های دولتی از بودجه عمومی تامین نمی گردد، تصریح کرد: بدین جهت دانشگاه ها ناگزیرند این منابع را از بودجه اختصاصی و درآمدها تامین بکنند که باید برای ارائه منابع علمی از دریافت کننده اطلاعات علمی مبلغی هم دریافت شود.



1400/02/04
21:08:37
5.0 / 5
1156
تگهای خبر: الكترونیك , پژوهش , پژوهشی , تقویت
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
NeoPedia