NeoPedia
معاون وزیر علوم:

آمادگی دریافت راهكارهای ارتباط صنعت با دانشگاه را داریم

آمادگی دریافت راهكارهای ارتباط صنعت با دانشگاه را داریم

به گزارش نئوپدیا معاون وزیر علوم اظهار داشت: وزارت علوم آمادگی دارد راهكارهای ارتباط میان صنعت و دانشگاه را دریافت كند تا بر مبنای آن مكانیزم های اجرایی را تعریف نماییم.



به گزارش نئوپدیا به نقل از مهر، دكتر مسعود برومند در نشست مدیران دفاتر ارتباط با صنعت دانشگاهها و مراكز پژوهشی كه با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، اظهار داشت: ارتباط بین صنعت و دانشگاه یكی از مباحث قدیمی و پرچالشی است كه خیلی از مدیران كشور آنرا غیر قابل حل می دانند اما اینگونه نیست.
وی اضافه كرد: برگزاری این نشست جهت بررسی چالش های این حوزه برگزار می گردد.
برومند با اشاره به اینكه پروژه های صنعتی هستند كه در دانشگاه ها اجرایی می شوند بیان كرد: ما مدلهای موفقی در زمینه ارتباط با صنعت داریم كه این نشان از اهمیت مبحث است.
معاون وزیر علوم اظهار داشت: اما همواره در مبحث ارتباط صنعت و دانشگاه چالش هایی وجود دارد.
وی اظهار داشت: یكی از این چالش ها رویكرد غیرتخصصی نسبت به ارتباط میان صنعت و دانشگاه است؛ همینطور نیازهای آتی بخش های صنعتی از دیگر چالش های مطرح در این زمینه به حساب می آید در حالیكه دانشگاه ها در دوره های تحصیلات تكمیلی به نیازهای مدت دار صنایع توجه می كنند.
وی با اشاره به اینكه صنایع دارای نیازهای آنی هستند، اظهار داشت: همین مبحث سبب تصور صنایع از نتوانستن دانشگاه ها برای رفع نیازشان باشد.
برومند با اشاره به اینكه رفع این چالش نیازمند تعریف مكانیزم هایی است كه در آن چندین فاكتور هدف گذاری شود، اضافه كرد: حضور دانشگاه ها در جامعه و صنعت همچون فاكتورهایی است كه می بایست به آن توجه گردد.
معاون پژوهشی وزیر علوم اظهار داشت: بخش های صنعتی باید نگاه آینده نگری داشته باشند كه برای تحقق این امر باید برنامه های سازمان ها و بخش های دولتی به پروژه های تخصصی تر تبدیل گردد.
برومند اظهار داشت: انتظار داریم بخش های صنعتی گام هایی برای تصمیم گیری های آتی و اجرای پروژه های مدت دار بردارند.
وی اظهار داشت: وزارت علوم آمادگی دارد راهكارهای ارتباط میان صنعت و دانشگاه را دریافت كند تا بر مبنای آن مكانیزم های اجرایی را تعریف نماییم.معاون وزیر با اشاره به نحوه استخدام اعضای هیات علمی بیان كرد: بر مبنای آیین نامه های ابلاغ گردیده به دانشگاه ها تاكید شده كه اعضای هیات علمی كه در سال ۹۸استخدام می شوند باید در بخش های صنعتی حضور داشته باشند.وی بیان كرد: درحال حاضر دانشگاه ها كه فاصله بسیاری با دریافت كارشناسی، ارشد و دكترا نداشته باشند و تعداد مقالات بالایی داشته باشند به استخدام در می آیند؛ با چنین شاخص هایی نمی توان اساتیدی استخدام كرد كه در ارتباط با صنعت متمركز شوند. از این رو به اعضای هیات رئیسه دانشگاه ها اختیارات لازم را داده ایم.وی با اشاره به گلایه هایی از جانب بخش های صنعتی خصوصی ودولتی درباره كاراموزی و كارورزی دانشجویان اظهار داشت: در این گلایه ها بحث می گردد كه دانشجویان با فعالیت های صنعتی آشنا نیستند ولی این امر برعهده بخش صنعتی است چراكه وقتی دانشجویان به بخش های صنعتی خصوصی وارد می شوند بعنوان یك نیروی ارزان قیمت دیده می شوند.وی اضافه كرد: وقتی در بخش صنعتی جذب می شوند بعنوان افراد كپی كار قلمداد می شوند و هیچگونه آموزشی نمی بینند.وی اضافه كرد: در این زمینه جلسات متعددی با سازمان برنامه و بودجه برگزار كردیم تا نوع آموزش را به سمت پروژه محور سوق دهیم كه این هزینه زیادی می طلبد. برومند تصریح كرد: اگر پنجاه درصد دروس آزمایشگاهی به این سمت سوق داده شوند به هزار میلیارد تومان نیاز دارد كه اجرای چنین برنامه ای در دستور كار وزارت علوم قرار دارد.معاون پژوهشی وزیر علوم با اشاره به پیچیدگی های هدایت رساله های دكتری و رساله های ارشد به سمت صنعت اظهار داشت: اگر گفته شود صنعت پنج میلیون تومان از رساله حمایت می كند به نظر من شوخی است چونكه رساله های دكتری نیاز به گرنت دارد. با اعطای گرنت پژوهشگر می تواند در مدت زمان محدود پروژه را اجرایی كند و تا انتهای كار به مطالعات خود ادامه دهد.وی اظهار داشت: ضروری می باشد كه قوانین انعطاف پذیر باشند؛ نمی توان مكانیزم های یكسانی برای پژوهشگاه و دانشگاه ها تدوین كرد این آیین نامه ها باید انعطاف پذیری لازم را داشته باشند تا رساله های تحقیقاتی وارد حوزه پژوهش و فناوری شوند.معاون وزیر با اشاره به اینكه برای تولید روابط منطقه ای میان دانشگاه ها و بخش های صنعتی باید شفاف سازی صورت گیرد اظهار داشت: باید در همكاری خود شفاف سازی داشته باشیم.

1397/10/05
14:37:41
5.0 / 5
4637
تگهای خبر: پژوهش , پژوهشی , تولید , دانشگاه
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
NeoPedia