پرورش مواد سالاد در فضا امكانپذیر شد
به گزارش نئوپدیا نتایج انتشار یافته یك تحقیق نشان داده است می توان دانه های لازم برای تهیه مواد سالاد را در فضا پرورش داد.
به گزارش نئوپدیا به نقل از ایندپندنت، محققان بعد از ارسال موفقیت آمیز دانه های گیاهان به فضا اعلام نموده اند می توان مواد سالاد را در مریخ پرورش داد. طی این تحقیق یک میلیون دانه شابانک همراه موشک به ایستگاه فضایی بین المللی ارسال شد. این مأموریت در سال ۲۰۱۵ میلادی انجام شد و تیم پیک فضانورد انگلیسی هم از آن پشتیبانی کرد. شابانک یک گیاه خوراکی یک ساله و بومی مناطق مدیترانه ای و ایران است که در سالاد هم استفاده می شود. ۶ ماه بعد از آنکه دانه به زمین بازگشت، طی آزمایشی که «بنیاد باغبانی رویال» ترتیب داد، ۶۰۰ هزار کودک در سرتاسر انگلیس این دانه ها را کاشتند و روند رشدشان را رصد کردند. هرچند سفر فضایی قابلیت دانه و رشد بذر را به خطر نینداخت، اما به قول محققان قدرت جوانه زنی دانه کاهش یافته بود. نتایج این پژوه که اخیرا در ژورنال Life انتشار یافته است و محققان معتقدند این یافته ها به انسان کمک می نماید امکان کشت دانه های خوراکی در مأموریت های فضای را بررسی کند. جیک چندلر از بخش علوم زیست شناختی موسسه رویال هالوی در لندن و محقق ارشد این پژوهش می گوید: انتقال دانه های با کیفیت به فضا و فراتر از آن برای پرورش گیاهان و تغذیه فضانوردانی که به فضا و مریخ سفر می کنند، اهمیت زیادی دارد. تحقیق ما نشان داده است یک سفر ۶ ماهه به فضا قدرت دانه شابانک را در مقایسه با نمونه ای که در زمین بوده، کاسته است. این روند نشان داده است سفر فضایی فرآیند پیر شدن دانه را تسریع می کند. محققان معتقدند برای حفظ کیفیت دانه ها طی سفر فضایی، باید آنها را از تاثیرات مخرب اشعه های کهکشانی و ارتعاشات مکانیکی فضاپیما دور نگه داشت. این تحقیق نشان داد هنگامیکه دانه ها در ایستگاه فضایی بین المللی بودند در مقایسه با زمین ۱۰۰ بار بیشتر در معرض اشعه های کهکشانی بودند.
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب