NeoPedia
در دانشگاه آزاد؛

۱۲ صنعت مهم كشور صاحب سرای نوآوری می شوند

۱۲ صنعت مهم كشور صاحب سرای نوآوری می شوند

به گزارش نئوپدیا بعد از تشكیل معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری در دانشگاه آزاد، ایجاد سرای نوآوری در این دانشگاه كلید خورد و به شكلی حركت به سمت دانشگاه فن آور شروع شد.



به گزارش نئوپدیا به نقل از مهر، در دانشگاه های نسل اول و دوم، فرد وارد دانشگاه می شود و بعد از تحصیل در مقاطع كارشناسی، كارشناسی ارشد و دكتری از دانشگاه فارغ التحصیل می شود؛ در حالیكه هدف اصلی در دانشگاه نسل سه و چهارم، این است كه در واقع یك تیم وارد دانشگاه شده و بعد از گذراندن مراحل مختلف به صورت یك «شركت فن آور» و «ثروت آفرین» از دانشگاه بیرون بروند.
مجموعه شتاب دهنده ها، مراكز رشد تخصصی و پردیس پارك علم و فناوری، سرای نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی را تشكیل خواهند داد؛ مدل فعالیت هم به این صورت است كه یك تیم وارد سرای نوآوری می شود، ابتدا با شتاب دهنده ها كار خویش را آغاز می كند كه در واقع می توان گفت معادل دوره كارشناسی در دانشگاه های نسل اول و دوم است.
این تیم بعد از طی مراحل و آموزش های لازم به مركز رشد سرای نوآوری راه می یابد كه همان دوره كارشناسی ارشد بشمار می رود. بعد از این مرحله، تیم ها باید شركت خویش را ثبت كنند و بعد از چند سال بعنوان یك شركت فن آور وارد پارك علم و فناوری خواهند شد كه به مثابه همان مقطع دكتری است.
آنطور كه مسؤلان دانشگاه آزاد می گویند در سرای نوآوری، آموزش های گوناگون همچون آموزش خلاقیت، ایجاد كسب و كار، چگونگی مذاكره و... به تیم ها عرضه خواهد شد. یكی از مهمترین اهدافی كه در این سراها دنبال می شود این است كه دانشجویان پس از آخر تحصیلات به دنبال كار نباشند بلكه خود كارآفرین باشند.
همچنین مقرر است به تعداد «صنایع مزیت دار» در استان های مختلف از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب، سرای نوآوری راه اندازی شود؛ مبنای راه اندازی سرای نوآوری، آمایش سرزمینی است كه برپایه دو برنامه آمایش منطقه ای و توانمندی هر استان و متناسب با جغرافیای اقلیمی و اقتصادی آن استان ایجاد می شود.
روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر از طریق اندازی سرای نوآوری در ۱۲ استان كشور اطلاع داد و اظهار داشت: دانشگاه آزاد متناسب با شرایط بومی و فرهنگی ایران، مدلی را برای رشد و ارتقا فناوری و نوآوری طراحی نموده است.
وی اضافه كرد: سرای نوآوری اكوسیستمی است كه در آن فناوری و نوآوری ها حمایت شده و رشد می یابند تا به مسیر نهایی برسند. برپایه آمایش سرزمینی تابحال صنایع مزیت دار ۱۲ استان شناسایی و برنامه ریزی ها جهت راه اندازی سرای نوآوری انجام شده است.عنوان سرای نوآوریاستانسرای نوآوری بذرشهر مجلسی (استان اصفهان)سرای نوآوری مبل و منبتشهرستان ملایر (استان همدان)سرای نوآوری فرش ماشینیكاشانسرای نوآوری صنایع چرم كیف و كفشتبریزسرای نوآوری پستهرفسنجان(استان كرمان)سرای نوآوری پوشاك و نساجییزدسرای نوآوری گیاهان زینتیگرگانسرای نوآوری تاسیسات نفتی و گازیبوشهرسرای نوآوری گیاهان داروییاصفهانسرای نوآوری طلا و جواهر نجف آبادسرای نوآوری معدن سیرجانسرای نوآوری تكنولوژی های جدید كشاورزیتهران
وی با اشاره به اینكه سراهای نوآوری به وسعت همه كشور به وجود خواهند آمد، اضافه كرد: در شهرهایی كه واحد دانشگاهی وجود دارد، برپایه توانایی دانشگاه آزاد شامل هیات علمی و تعداد دانشجویان تحصیل كرده و متخصص صنایع مرتبط، سرای نوآوری ایجاد می شود؛ همینطور برپایه گردش اقتصادی و اشتغال صنایع مختلف در هر استان، یكی از صنایع بعنوان قطب فناور هر استان تعیین خواهد شد.
معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی با بیان این مطلب كه علاوه بر دانشجویان دانشگاه آزاد، دانشجویان دانشگاه های سراسری و همینطور افراد غیردانشگاهی می توانند به سرای نوآوری بپیوندند، اظهار داشت: بعضی از اساتید دانشگاه آزاد را كه در مبحث مربوطه در هر استان تخصص لازم دارند، بعنوان «هیات علمی فناور» تعریف كرده ایم. این افراد بعنوان مربی و راهنما حضور دارند تا تیم ها را هدایت كنند.
دهقانی فیروزآبادی افزود: همینطور هیات علمی فناور شامل نخبگان و خبرگان هم می شود؛ به صورتی كه افرادی كه فكر می كنند تخصص و تجربه لازم را برای پیشبرد اهداف در سراهای نوآوری دارند، می توانند در آنجا حضور یابند.
وی همینطور درباره مدل حمایت دانشگاه از تیم ها، اظهار داشت: به تیم هایی كه به سراهای نوآوری وارد می شوند، امكانات و هزینه های ابتدایی عرضه خواهد شد تا بتوانند ایده هایشان را عملیاتی كنند؛ بخشی دیگر از حمایت ها مربوط به تجهیزات آزمایشگاهی است كه امكانات لازم در این بخش هم در اختیارشان قرار خواهد گرفت.


منبع:

1398/09/25
20:07:55
5.0 / 5
4786
تگهای خبر: تكنولوژی , دانشگاه , سیستم , شركت
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
NeoPedia