عاملی در جلسه هیات امنای پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات:
فاكتورهای حوزه پژوهش های فرهنگی بومی سازی شود، بعد فرهنگی مطالعات افزایش یابد
به گزارش نئوپدیا دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاكید بر لزوم توجه به فاكتورهای لازم در حوزه پژوهش های فرهنگی، اظهار داشت: در حوزه علم و فناوری شاخص هایی شكل گرفته، ولی در حوزه فرهنگ مقداری از فاكتورهای كشورهای دیگر بهره برده ایم كه در این زمینه نیازمند بومی سازی بیشتری هستیم.
به گزارش نئوپدیا به نقل از ایسنا، دكتر عاملی در جلسه هیات امنای پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات كه امروز با حضور دكتر صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس این پژوهشگاه و اعضای هیئت امنای آن با سه دستور كار گزارش حسابرسی هیات امناء، تصحیح اصلاحیه بودجه تفصیلی سال های ۹۴، ۹۵ و ۹۶ و ارائه گزارش عملكرد پژوهشی پژوهشگاه در سال های ۹۶ و ۹۷ برگزار شد، اظهار نمود: با عنایت به اینكه دغدغه فرهنگ عمومی را داریم، باید از مسائل جامعه ناآگاه نباشیم و با پژوهشی در ابتدای سال آنها را شناسایی نماییم.
وی با اشاره به آمارهای مربوط به وضعیت اعتماد ملی در جامعه و بررسی مواردی همچون بی تفاوتی اجتماعی، بی حوصلگی اجتماعی، تنهایی و طلاق و... اضافه كرد: باید بعد فرهنگی مطالعات و پژوهش ها افزایش یابد.
دكتر سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این نشست با تاكید بر تقویت جایگاه پژوهشگاه بعنوان مركز اصلی رصد و پایش فرهنگی اجتماعی كشور، اظهار داشت: این پژوهشگاه باید به پایشگاه ملی در حوزه های فرهنگی اجتماعی تبدیل گردد.
وی ادامه داد: در این زمینه اقدامات و پژوهش های مختلفی همچون هویت ایرانیان، سبك زندگی، سواد رسانه ای، ارزش ها و نگرش ها و... صورت گرفته است.
دكتر صالحی در ادامه اظهار داشت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه پژوهشی دارای نیازهایی است و از آنجائیكه معاونت پژوهشی ندارد، پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات می تواند این نقش را برای آن ایفا كند. این وزارتخانه در كارهای پژوهشی خود باید پشتوانه علمی و پژوهشی داشته باشد و این انتظاری است كه از پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات می رود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه كرد: انتظار دیگری كه از پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات می رود، این است كه به استان ها توجه بیشتری داشته باشد. خیلی وقت ها پروژه ها و طرح های ما تهرانی است و در تحلیل های عمیق كمتر وارد مناطق استانی شده ایم و پژوهشگاه باید به این نكته توجه داشته باشد.
وی افزود: هیات امنای پژوهشگاه باید به رویكردهای این پژوهشگاه توجه داشته و آنرا دنبال كند و پژوهشگاه در حوزه منابع و مسئولیت هایش جدی تر عمل كند تا با همكاری یكدیگر بتوانیم كاركردهای خوب پژوهشگاه را تكمیل تر نماییم.
محمد سلگی، رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات نیز با اشاره به رویكردهای جدید این پژوهشگاه اظهار داشت: پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در دوره های قبل بر فعالیت ها و نیازهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تمركز نداشت و علایق ستادی داشت كه ارتباط كمتری با استان ها داشت.
وی اشاره كرد: در دو سال قبل سعی كردیم به ماموریت های مندرج در اساسنامه پژوهشگاه توجه بیشتری داشته باشیم. در حال انجام و تكمیل طرح ها و پژوهش های قدیمی نیز هستیم و قریب به ۱۰ طرح ملی دیگر مانند هویت ایرانیان، سبك زندگی ایرانی ها و... نیز در حال انجام می باشد.
سلگی افزود: در حال بازآرایی تركیب نیروی انسانی در بخش پژوهش هستیم و در ارتباط با استان ها هم فعالیت هایی را آغاز نموده ایم. در حوزه ترجمه و تالیف كتاب نیز اقداماتی را داشته ایم و تالیفات را افزایش داده ایم.
در ادامه این جلسه گزارشی از عملكرد پژوهشی سال های ۹۶ و ۹۷ پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات ارائه شد.
احمد مسجد جامعی، عضو هیات امنای پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات نیز اظهار داشت: توجه پژوهشگاه به استان ها سوژه مهم و لازمی است، خصوصاً این كه هم اكنون ظرفیت استان ها خیلی شكوفا شده است.
وی با تاكید بر لزوم رونق پژوهش در كشور افزود: بوسیله سیاست گذاری باید شرایط و بستر این رونق را فراهم نماییم. بعنوان مثال سیاست گذاری نماییم كه برای شرایط امروز جامعه چه كتاب هایی لازم است و سپس ناشران را ترغیب به انتشار آن كتاب ها نماییم.
درانتها این جلسه عبدالهادی فقهی زاده، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: اینكه فعالیت های پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات باید متناسب با اهداف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشد، سوژه مهم و درستی است.
وی ادامه داد: باید بخش پژوهشی معاونت ها و سازمان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعال باشد و در سال دو كار پژوهشی تعریف كنند تا برخی نیازهای آنها را پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات تامین كند.
فقهی زاده افزود: پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات باید به مطالعات آینده پژوهی و تحقیقات مفهومی نیز در كنار دیگر فعالیت هایش توجه داشته باشد و مطالعات بر دایره پژوهش ها به نفع تقویت محتوایی و زمینه سازی برای رونق پژوهش های در رابطه با ماموریت ها كاسته شود.
برمبنای اعلام مركز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، او در آخر اظهار داشت: باید فكری هم برای توزیع و زمینه سازی جهت خریداری آثار پژوهشی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات كرد.
منبع: نئوپدیا
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب