NeoPedia

ساخت تجهیزات تشخیص پزشكی از طریق دور با هوش مصنوعی

ساخت تجهیزات تشخیص پزشكی از طریق دور با هوش مصنوعی

نئوپدیا: یكی از شركت های دانش بنیان فعال در حوزه سلامت دیجیتال، با تاكید بر قابلیت های فناوری اطلاعات و ارتباطات، تجهیزات تشخیص از طریق دور به كمك هوش مصنوعی را طراحی نموده است.



به گزارش نئوپدیا به نقل از معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری، «دیجیتال» پسوند خیلی از ابزارها شده و خودرا به خیلی از مفاهیم زندگی روزمره تبدیل و به وصله ای جدانشدنی از حیات روزمره بدل شده است.
سلامت یك از همان حوزه هایی است كه این روزها با وارد شدن فناوری های جدید و پیشرفته، دست خوش تحول های جدی شده و قابلیت های تازه ای به خود می بیند. پیوند فناوری های ژنتیك و سلامت با دیگر فناوری ها مانند مكانیك، الكترونیك یا فناوری اطلاعات و ارتباطات توانسته است سلامت و مفاهیم پیرامونش مانند تشخیص، درمان و مهم تر از همه پیشگیری را آسان تر و با كیفیتی بهتر به جامعه عرضه نماید. این تحول به مدد همه گیر شدن ابزارهای دیجیتال، نسبت به گذشته با سرعت فزاینده ای همه گیر شده و هر روز كه می گذرد جای بیش تری میان مردم و خواست هایشان باز می كند.
فناوری های حوزه سلامت دیجیتال اما پیشرفته اند و جز تعداد اندكی از كشورها، شركت هایی كه به این حوزه ورود پیداكنند پر شمار نیستند. فعالان فناور كشومان اما پای در راه توسعه فناوری های دیجیتال حوزه سلامت گذاشته اند و محصولاتی را با محوریت «تشخیص» به كمك تكنولوژی های جدید ارتباطی ارائه كرده اند.
فاطمه رفان مدیرعامل یك شركت دانش بنیان اظهار داشت: ما توانستیم با استفاده از فناوری پردازش سیگنال، پردازش تصویر و هوش مصنوعی، در راه تشخیص از طریق دور و به كمك فناوری گام برداریم.
این فعال فناور، با بیان این كه تشخیص، یكی از حوزه های مهم در سلامت محسوب می شود، اظهار داشت: بطور مثال تشخیص یك مشكل یا ناهنجاری در خون با نمونه برداری ازطریق تجهیزات الكترونیك و هوشمند، امكان پذیر است. بطور معمول در آزمایشگاه ها تجهیزات ویژه ای برای این كار مورد استفاده قرار می گیرد و الان این تشیص با تجهیزات دیجیتال ممكن شده است.
مدیرعامل این شركت دانش بنیان با اشاره به انحصاری بودن این فناوری ها محدود به چند كشور با عنایت به پیشرفته و های تك بودن آن اضافه كرد: كم تر كشورهایی هستند كه در فناوری های این حوزه به دستاوردهای درخورتوجهی رسیده باشند، چونكه حوزه خاصی به حساب می آید و فناوری های آن در انحصار پدیدآورندگانش قرار دارد. اما خوشبختانه در این شركت توانستیم به كمك متخصصانی كه هر كدام در یكی از حوزه های فناوری دانش آموخته و فعال می باشند در راه توسعه فناوری های سلامت دیجیتال گام برداریم.
وی اشاره كرد: با استفاده از تجهیزات و ابزارهای فناورانه مانند گجت های هوشمند كه بیشتر از گذشته همه گیر شده است، بیمار می تواند در پروسه تشخیص بیماری یا ناهنجاری، بدون بازگشت مكرر به پزشك یا مراكز درمانی اثرگذار باشد. دامنه وسیعی از مشكلات و بیماری ها است كه بیمار می تواند از این طریق تشخیص نسبت به وجود آن مشكل آگاهی یابد كه برخی از آنها نیازمند آگاهی مستمر بیمار و مبادرت به موقع است.
رفان بیان كرد: توسعه و تجاری سازی ابزارها و فناوری های تشخیص توسط خود بیمار، سال ها است كه دنبال می شود. دستگاه های تشخیص میزان قند خون در منزل، نمونه ای ساده و نسل اولی از این دستگاه ها به حساب می آید اما حالا به كمك فناوری های تشخیص تصویر، تشخیص سیگنال و هوش مصنوعی، دامنه تشخیص نیز گسترده و امكان های ارتباطی نیز به آن افزوده شده است.
وی افزود: در كشورهای پیشرفته در حوزه پزشكی، علاوه بر حركت در راه تولید تجهیزات پیشرفته پزشكی و توسعه این حوزه، به پیش آگاهی و اطلاع رسانی نیز توجه ویژه ای شده است. تلاش می نماییم تا علاوه بر توسعه تجهیزات تشخیص، جامعه را به سمت و سویی هدایت نماییم كه ضمن آگاهی نسبت به شرایط جسمی و اطلاع داشتن از عارضه ها و زمینه هایشان، بتوانند قسمتی از فرآیندهای ارتقای سلامت را در منزل و بدون نیاز به بازگشت حضوری در تعامل با پزشك انجام دهند.
مدیر این شركت دانش بنیان اشاره كرد: با عنایت به بیش از پیش شدن استفاده از تجهیزات و فناوری های هوشمند، این حوزه جای رشد بسیار زیادی دارد و با بومی كردن این فناوری ها اهتمام داریم ضمن كاهش هزینه ها، اقبال عمومی را نسبت به استفاده از فناوری های حوزه سلامت دیجیتال افزایش دهیم. پزشكی در دنیا به همین سمت وسو می رود و در آینده ای نه چندان دور، همه ناگزیر به استفاده از فناوری ها در حوزه پزشكی خواهیم بود.


منبع:

1398/05/21
17:22:44
5.0 / 5
5054
تگهای خبر: تكنولوژی , تولید , ژنتیك , شركت
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲
NeoPedia