دستاورد فناوران دانشگاه شریف؛
کاهش هزینه تأمین آب آشامیدنی مناطق محروم با سنتز مواد پیشرفته
به گزارش نئوپدیا، تعدادی از فناوران دانشگاه صنعتی شریف موفق به سنتز مواد پیشرفته ای شدند که سبب کاهش هزینه تأمین آب آشامیدنی برای مناطق محروم می شود.
به گزارش نئوپدیا به نقل از دانشگاه صنعتی شریف، دکتر نوید طاهری، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان مستقر در پارک علم وفناوری دانشگاه صنعتی شریف در این خصوص اظهار داشت: ما نخستین و تنها مجموعه عرضه دهنده خدمات فرمولاسیون و انتقال دانش فنی به شرکتهای عملیاتی در کشور هستیم و با عنایت به این که ایران کشوری است که دارای ذخایر انرژی قوی و منابع آبی ضعیفی است، متخصصین حوزه آب و انرژی شرکت در تلاش هستند تا با مدیریت تجهیزات، فرآیندها و افزودنی های شیمیایی شرایط را جهت استفاده هرچه بهتر از منابع موجود، فراهم نمایند. عرضه خدمات فرمولاسیون و انتقال دانش فنی به شرکتهای عملیاتی در این حوزه از فعالیتهای تحقیقاتی شرکت رایان شیمی شریف به حساب می آید.
وی اضافه کرد: یکی از دستاوردهای شرکت، بومی سازی دانش در حوزه مهندسی معکوس فرمولاسیون است که به ما این امکان را می دهد تا هر محصولی را که در دنیا بر پایه تکنولوژی ساخته شده است، مهندسی معکوس کرده و در داخل کشور پیاده سازی نماییم.
دکتر طاهری خاطرنشان کرد: در حوزه شناسایی و سنتز مواد آلی پیشرفته، متخصصان شرکت رایان شیمی با استفاده از دانش روز دنیا و تجهیزات پیشرفته آزمایشگاهی، به دنبال شناسایی و سنتز مواد آلی جدید و کاربردی هستند این مواد می توانند در صنایع مختلف همچون آب و انرژی، آرایشی و بهداشتی و … مورد استفاده قرار بگیرند.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان عنوان کرد: یکی دیگر از دستاوردهای ما، تولید ماده اولیه نیتریلو تری استیک اسید (NTA) است. این ماده بعنوان پایدارساز، پراکنده ساز و ضد رسوب در صنایع مختلف بخصوص حوزه آب و انرژی به کار می آید. تولید این ماده در داخل کشور، وابستگی کشور به واردات را کاهش داده است.
وی تصریح کرد: یکی از کاربردهای مهم مواد آلی پیشرفته ای که در این شرکت سنتز و عرضه شده، در حوزه افزایش طول عمر ممبران های دستگاههای آب شیرین کن است. این مواد به صورت مستقیم یا مشتقات آن، در دستگاههای آب شیرین کن هایی که در مناطق با کمبود آب یا مشکل کیفیت آب استفاده می شوند، به کار گرفته می شوند. همینطور استفاده از این مواد به صورت قابل توجهی طول عمر ممبران های دستگاههای آب شیرین کن را زیاد می کند و از این طریق، هزینه های تعویض و نگهداری این دستگاه ها را به صورت قابل ملاحظه ای می کاهد.
به گفته وی؛ افزایش طول عمر ممبران ها، به صورت مستقیم منجر به کاهش هزینه تولید آب می شود. این امر برای مناطق کم برخوردار که با مشکل تأمین آب مواجهند، از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد.
منبع: نئوپدیا
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب