معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی تاكید كرد
چای داغ، مهمترین علت شیوع سرطان مری، نقش تریاك در ایجاد ۵ سرطان
به گزارش نئوپدیا معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی اظهار داشت: با انجام مطالعات بر روی ۵۰ هزار نفر در شمال گلستان به این نتیجه رسیدیم كه مهمترین علت شیوع سرطان مری در این منطقه، استفاده از چای داغ است.
به گزارش نئوپدیا به نقل از ایسنا، دكتر رضا ملك زاده در كنگره بین المللی "تازه های سرطان های شایع دستگاه گوارش" در گرگان اظهار نمود: در سالیان گذشته سرطان مری در گلستان دارای بیشترین شیوع در سطح جهان بود اما پس از انقلاب كه وضعیت اقتصادی و اجتماعی مردم در این منطقه بهبود یافت، شیوع سرطان مری كاهش پیدا كرد.
وی با اشاره به اینكه شبكه همكاری مهم بین المللی را در این زمینه تشكیل دادیم، اضافه كرد: خیلی از راه هایی كه دیگران رفتند را ما نباید می رفتیم و با همكاری می توانستیم از این یافته ها استفاده نماییم.
ملك زاده با اشاره به آغاز مطالعات در مورد شیوع سرطان مری در این منطقه بیان كرد: پس از مطالعاتی كه به مدت سه سال بر روی ۵۰ هزار نفر از افراد بالای ۴۰ سال در شهر گنبد و روستاهای شهرستان های گنبد، كلاله و آق قلا انجام دادیم مشخص شد، مهمترین علت سرطان مری در این منطقه مصرف چای داغ است. مردم چای را با دمای بالاتر از ۶۵ درجه مصرف می كردند.
مصرف تریاك سبب ۵ نوع سرطان می شود
وی با اشاره به اینكه ویروس نقشی در سرطان مری در این منطقه ندارد، اظهار داشت: مطالعات ما نشان داد تریاك یك ماده سرطان زاست و سبب سرطان های مری، معده، پانكراس، مثانه و ریه می شود. خیلی ها معتقد هستند كه تریاك برای سلامتی آنها خوب است در حالیكه تریاك ماده ای مضر برای سلامتی است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت اضافه كرد: استفاده از آب آب انبار برای شرب، آلودگی هوا در خانه، مصرف كم سبزیجات و میوه جات و موضوعات مربوط به بهداشت دهان و دندان از دیگر علل سرطان مری در این منطقه است.
ملك زاده با اشاره به اینكه عوامل ژنتیكی در بروز سرطان مری مؤثر هستند اما نه به تنهایی، اظهار داشت: سیستانی هایی كه از جنوب شرق كشور به این استان مهاجرت كردند هم شیوع سرطان مری در آنها با آمدن به این منطقه افزایش یافت.
وی تصریح كرد: علاوه بر محققان كشورمان، در این تحقیق محققانی از فرانسه، آمریكا، انگلیس و سوئد هم حضور داشتند.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت بیان كرد: روش های جدیدی در این مطالعات به كار گرفتیم و توانستیم زیر ساختی را برای مطالعات در كشور ایجاد نماییم.
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب