NeoPedia
یك مقام مسوول معاونت علمی خبر داد؛

صرفه جویی ارزی ۱۳۵۹ میلیون دلاری از محل تولید بار اول

صرفه جویی ارزی ۱۳۵۹ میلیون دلاری از محل تولید بار اول

نئوپدیا: به گزارش نئوپدیا، معاون توسعه شرکتهای دانش بنیان معاونت علمی اظهار داشت: میزان صرفه جویی ارزی حاصل قراردادهای تولید بار اول حدود ۱۳۵۹ میلیون دلار ارزیابی شده است.



به گزارش نئوپدیا به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، رضا اسدی فرد ضمن اشاره به ایجاد زیرساخت لازم توسط شرکتهای دانش بنیان به منظور بهره برداری از توانمندی های فنی و تخصصی فارغ التحصیلان دانشگاهی اظهار نمود: در جهت تلاشهای صورت گرفته سال ۱۴۰۲ امکان اشتغال تخصصی ۳۸۷ هزار نفر فراهم گردید. همینطور بر مبنای اطلاعات مالی سال ۱۴۰۱ میزان درآمد کل شرکتهای دانش بنیان حدود ۵۱۲ همت است که از این میان حدود ۱۳۳ همت آن در ارتباط با درآمد ناشی از فروش محصولات دانش بنیان شرکت ها است.

به گفته او در حوزه فناوری، بیشترین تعداد شرکت ها در ارتباط با حوزه برق و الکترونیک با آمار ۲۲ درصد از کل شرکت ها است. همینطور از منظر درآمد، حوزه مواد شیمیایی و پلیمری پیشرفته بیشترین درآمد را در میان سایر حوزه ها به خود مختص کرده است.
اسدی فرد، بیشترین تعداد شرکتهای دانش بنیان را به ترتیب در استان تهران، اصفهان و خراسان رضوی اعلام نمود و اظهار داشت: در حمایت تولید بار اول از مجموع ۳۸۱ طرح تولید بار اول ارزیابی شده، ۱۲۰ طرح به ارزش بیشتر از ۲۴۳ میلیون دلار مصوب و ابلاغ گردیده است. از این تعداد ۹۲ طرح به مرحله قرارداد رسیده است و ۲۳ طرح هم به اتمام رسیده است؛ به نحوی که میزان صرفه جویی ارزی حاصل از این قراردادهای تولید بار اول حدود ۱۳۵۹ میلیون دلار است.

توسعه فناوری های گلوگاهی کشور به واسطه پروژه های تحقیق و توسعه تصویب شده
مطابق بند (ب) ماده (۱۱) قانون جهش تولید دانش بنیان، معادل هزینه انجام شده برای فعالیتهای تحقیق و توسعه بعنوان اعتبار مالیاتی با قابلیت انتقال به سنوات آتی به شرکت ها و مﺆسسات متقاضی اعطا می شود و معادل آن از مالیات قطعیشده سال انجام هزینه مذکور یا سال های بعد کسر می شود.
معاون توسعه شرکتهای دانش بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری تصریح کرد: با تصویب قانون آیین نامه اجرایی برنامه اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه و تصویب هیئت وزیران در مهر ماه ۱۴۰۱، دستورالعمل اجرایی آن دیماه همان سال، به تصویب شورای راهبری فناوری ها و تولیدات دانش بنیان رسید و پس از طریق اندازی سامانه و برگزاری بیشتر از ۴۰ نشست آموزشی و ترویجی با صنایع فراخوان دریافت پروژه های پیشنهادی برای دریافت اعتبار مالیاتی از آغاز سال تا پایان تیر ماه سالجاری برگزار گردید.
اسدی فرد ضمن اشاره بر این که از میان دو هزار و ۶۵۶ پروژه دریافتی، هزار و ۳۹ پروژه تحقیق و توسعه از ۳۹۰ شرکت با هزینه کرد بیشتر از دو هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان مورد تأیید قرار گرفت؛ بیان نمود: مضاف بر این، شرکتهای غیر دانش بنیان از صنایع مختلف نظیر پتروشیمی، معدن و صنایع معدنی و فولاد دارای پروژه تحقیق و توسعه تأیید شده هستند.
به باور او، خیلی از پروژه های تحقیق و توسعه تصویب شده پیرامون مسائل اولویتدار و نیازمندی های فناورانه کشور تعریف شدهاست که اجرای آن منجر به توسعه فناوری های گلوگاهی کشور می شود.
وی تصریح کرد: میزان نهایی اعتبار مالیاتی بعد از اجرای پروژه و عرضه اسناد هزینهکرد در انتهای سال مالی تعیین شده و به سازمان امور مالیاتی برای تخصیص اعلام می شود. همینطور فراخوان دوم برنامه اعتبار مالیاتی در آبان ماه سالجاری برگزار شده که ۷۲۲ پروژه از ۱۹۷ شرکت دریافت شده که درحال ارزیابی می باشند.

اسدی فرد، متصل کردن شرکتهای نوآور و نوپا دانش بنیان به شرکتهای بزرگ و بالادستی از راه اعتبار مالیاتی سرمایه گذاری همچون دستاوردهای این برنامه برشمرد و افزود: همینطور در جهت برنامه مذکور، شاهد افزایش نسبت تحقیق و توسعه بخش خصوصی در GDP و استفاده از ظرفیتهای اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه جهت انجام پروژه های ناتمام کشور یا پروژه های اولویت دار با مشکل تأمین مالی، خواهیم بود.

1402/11/21
09:34:46
5.0 / 5
367
تگهای خبر: آموزش , الكترونیك , تولید , دانشگاه
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱
NeoPedia