معاون علمی مطرح كرد؛
جلوگیری از خروج ۴۰۰ میلیون دلار با تجاری سازی محصولات زیستی
به گزارش نئوپدیا معاون علمی و فناوری رییس جمهور اظهار داشت: تجاری سازی محصولات جدید زیستی برای کشور 400 میلیون دلار کاهش ارزبری به همراه دارد.
به گزارش نئوپدیا به نقل از معاونت علمی و فناوری، سورنا ستاری در بازدید از محصولات حوزه امنیت غذایی در نمایشگاه فناوری و نواوری i-hit، با اشاره به این که ایران در حوزه زیست فناوری انسانی کشوری صاحب برند است، اظهار داشت: ما شرکت های داروسازی بزرگی در ایران داریم و در حوزه زیست فناوری بخش انسانی به خوبی پیشرفت کرده ایم.
وی با تاکید بر این که اما در زمینه زیست فناوری دام، طیور و آبزیان و گیاهی هنوز راه های نرفته ای داریم، اشاره کرد: طی ۲ سال اخیر اتفاقات خوبی در حوزه تولید محصولات زیستی دامی، طیور و آبزیان در کشور رخ داده که نتیجه فعالیت فناوران و متخصصان داخلی است.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور گفت: تولید این ۹ محصول و تجاری سازی آنها در نهایت برای کشور ۴۰۰ میلیون دلار کاهش ارزبری به همراه دارد؛ به شرطی که شرایط برای ورود این محصولات به بازار را به خوبی فراهم نماییم.
رئیس ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اعلان اینکه بیشترین ضربه کشور از تحریم ها در صنایعی مشهود است که تعداد شرکت های دانش بنیان آن حوزه در کشور کم است، اظهار داشت: ایران با کمک شرکت های دانش بنیان و خلاق می تواند از پس تحریم ها برآید. یکی از صنایعی که با تحریم ها دست به گریبان است صنعت کشاورزی و حوزه امنیت غذایی است.
ستاری، با اعلان اینکه اقدامات فناورانه معاونت علمی در زمینه امنیت غذایی از ۳ سال پیش شروع شده است، عنوان نمود، اظهار داشت: این شرکتها منشا تغییرات اساسی و بنیادی در این عرصه هستند. در حقیقت شرکتها قدرت کشورها را تضمین می کنند.
رئیس بنیاد ملی نخبگان اضافه کرد: ایران در زمینه زیست فناوری انسانی شرایط خوبی دارد و ورود به حوزه دام، طیور و آبزیان هم بتازگی شروع شده است.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور با اشاره به این که ورود بخش خصوصی به این حوزه ها ضروری می باشد، افزود: حوزه دام، طیور و آبزیان قبل از این در انحصار بخش دولتی بود؛ اما امروز بخش خصوصی هم به این حوزه ورود کرده است.
ستاری همین طور اظهار داشت: همه این کارها با هم افزایی و همکاری نهادهای ذیربط امکانپذیر شده است و باید از توان همه بخش ها برای توسعه فناوری در کشور بهره ببریم. مثلا وزارت جهاد کشاورزی به شبکه گسترده ای از مراکز تحقیقات حوزه کشاورزی دسترسی دارد که باید از ظرفیت این شبکه ها استفاده نمائیم.
ستاری افزود: باید هر کدام از این مراکز تحقیقاتی یک پارک فناوری شوند تا خروجی تحقیقات اثرگذار باشد.
وی اضافه کرد: باید دولت از مجری پژوهش به مشاور پژوهش تبدیل گردد. مادامی که تحقیقات به بخش دولتی سپرده شود نتیجه ای نخواهیم گرفت و تولید محصول نتیجه سرمایه گذاری بخش خصوصی است. ایران از نظر امنیت غذایی بیشترین وابستگی را دارد و تنها راه برون رفت از آن، ورود فناوری و دانش است.
امنیت غذایی به ورود دانش نیازمند است
علی آقامحمدی رییس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری نیز در این مراسم، اظهار داشت: باید از منابع طبیعی موجود در کشور به نحو مناسبی استفاده نمائیم. نباید اجازه دهیم این سرمایه ها از بین برود. این کار نیاز به ورود دانش دارد.
وی اضافه کرد: توجه به امنیت غذایی در کشور لازم است چون بی توجهی به آن سبب بروز سرطان ها و بیماریهای مختلف در کشور شده است.
به گفته رییس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری، تکمیل زنجیره علمی حوزه های فناورانه باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد. مثلا در حوزه امنیت غذایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به تکمیل این زنجیره از بخش محیط زیست تا کشاورزی توجه کرده است. یعنی یک زنجیره کامل از بازیگران زیست بوم.
آقامحمدی با اشاره به این که سند نهایی زنجیره کردن صنایع در کشور مورد توجه قرار گرفته است، اظهار داشت: برای این کار ۱۵ جلسه با وزارت صنعت معدن و تجارت برگزار شده است تا زنجیره همه صنایع را ایجاد نماییم.
رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری در ادامه بیان کرد: برای توسعه صنایع در کشور نیاز به ورود دانش و فناوری داریم و حرکت امروز یک کار بنیادی و اساسی در زمینه امنیت عذایی و زیست فناوری است. باید شرایط را برای ورود این محصولات به بازار فراهم نماییم.
منبع: neopedia.ir
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب