NeoPedia

اتاق مراقبت های ویژه كرونا چقدر آلوده است؟

اتاق مراقبت های ویژه كرونا چقدر آلوده است؟

پژوهشگران با بررسی نمونه هوا و سطوح اتاق ICU بیماران مبتلا به کووید 19 در یکی از بیمارستان های معین کشور تایید کردند این بیماری بوسیله هوابرد نیز منتقل می شود.



به گزارش نئوپدیا به نقل از ایسنا، بیمارستان ها این روزها به سبب نبود سیستم تبادل و تصفیه هوای کافی، میزان تهویه کم و تردد بیش از حد افراد، به یکی از کانون های خطر انتقال ویروس کووید ۱۹ تبدیل گشته اند.

به همین دلیل پژوهشگران با انجام مطالعه ای حضور ویروس SARS-CoV-2 را در هوا و در سطوح اتاق ICU بیماران مبتلا به کووید ۱۹ یکی از بیمارستان های معین کشور، مورد بررسی قرار دادند.

این مطالعه در تاریخ دهم اردیبهشت ۱۳۹۹ انجام گرفت. این بخش ICU به ابعاد تقریبی ۵۰ مترمربع و دارای هفت تخت بستری است که به هنگام نمونه برداری، همه تخت های آن اشغال بود و پنج پرسنل کادر درمانی در بخش در حال رفت وآمد بودند. همه بیماران مجهز به ماسک اکسیژن و تمام پرسنل مجهز به همه تجهیزات حفاظت فردی بودند. بطور متوسط در طول شبانه روز، سه مرتبه سطوح این بخش ضدعفونی می شد.

سیستم تهویه عمومی این بخش شامل تعبیه دمنده هایی از نوع شکاف دار دیواری بود و از تهویه طبیعی مانند باز کردن پنجره، استفاده نمی شد. باید عنوان نمود که سیستم مکنده این بخش در زمان نمونه برداری غیر فعال بود.

این مطالعه در دو بخش شامل نمونه برداری از سطوح و نمونه برداری از هوا انجام شد. پژوهشگران برای ارزیابی وجود ویروس در هوا، با رعایت فاصله ۱.۵ تا ۲ متری از تخت هر بیمار، از هوای ۱۰ قسمت از اتاق، نمونه برداری کردند. همین طور از سطوح قسمت های مختلف بخش مثل میز گزارش نویسی، میز کنار تخت بیمار، سرویس بهداشتی، میز قابل حمل و ظرف شویی نیز نمونه برداری انجام شد.

بررسی های پژوهشگران نشان داد که ویروس SARS-CoV-2 در ۶۰ درصد از نمونه های هوای گرفته شده از این بخش وجود داشت که بیشتر آنها مربوط به نقاطی بود که نزدیک تخت بیماران قرار داشت.

بررسی نتایج نمونه های برداشته شده از سطوح، حاکی از این بود که در ۴۰ درصد از نمونه ها ویروس SARS-CoV-2 وجود داشت و تمام نمونه های مثبت در کنار تخت بیماران مشاهده شده بود.

در این مطالعه عنوان شد که تعداد نمونه های مثبت هوای بخش ICU بیشتر از تعداد نمونه های مثبت سطوح بود. یکی از دلیلهای تعداد کم تر بودن تعداد نمونه های مثبت سطوح، سه بار ضد عفونی کردن آنها در ضمن شبانه روز بود. همین طور باید توجه داشت که اتاق در زمان نمونه برداری فاقد تهویه طبیعی بود و سیستم های مکنده آن نیز فعال نبود و فقط دمش هوا بوسیله دمنده های سقفی و خروج هوا هنگام باز و بسته شدن در ورودی اتاق صورت می گرفت و تعویض هوا به خوبی در این بخش انجام نمی شد.

نتایج به دست آمده از این مطالعه نشان میدهد که این ویروس در هوا و سطوح بخش ICU، به خصوص در محل های نزدیک تخت بیماران مبتلا، حضور دارد. این یافته ها بر راه انتقال هوابرد این ویروس، در کنار دیگر راه های انتقال مثل تماس فرد به فرد و تماس با سطوح آلوده، تاکید می کند.

پژوهشگران این مطالعه می گویند: مجموع مطالعاتی که تا کنون انجام شده اند نشان میدهد که ویروس از افراد مبتلا، حتی با میزان خفیف بیماری، منتشر می شود و می تواند در محیط اطراف حتی در صورت عدم سرفه یا سایر روش های آئروسل، منتقل شود.

به گفته این پژوهشگران؛ اجرای موثر روش های ایزولاسیون هوایی مانند استفاده از تجهیزات تنفسی (ماسک N95) و ماسکهای الکتریکی تصفیه کننده هوا و همین طور اطمینان از صحت عملکرد سیستم های تهویه بیمارستانی و بهبود آن جهت حفاظت از کارکنان مراقبت های بهداشتی، کاملا لازم است.

این پژوهشگران پیشنهاد می کنند برای ارزیابی دقیق تر رفتار انتقالی این ویروس، مطالعاتی مشابه ولی به صورت طولی از زمان بستری بیماران مبتلا تا زمان ترخیص، در بخش های مختلف بیمارستان ها معین صورت گیرد. همین طور به صورت جامع تر نقش سیستم های تهویه طبیعی و مکانیکی در حضور هوابرد این ویروس بررسی شود.
در انجام این مطالعه، سید محمد سید مهدی، سید علیرضا ناجی، حمیدرضا جماعتی و محمد ورهرام؛ پژوهشگران پژوهشکده سل و بیماریهای ریوی بیمارستان مسیح دانشوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، سمیه فرهنگ دهقان، محمدحسین وزیری و موسی جباری قره داغ؛ پژوهشگران مرکز تحقیقات ارتقای سلامت محیط کار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، حمزه محمدی؛ دانشجوی دکتری بهداشت حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی تهران و سیروان زارعی؛ دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط زیست باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی، مشارکت داشتند.
یافته های این مطالعه به صورت مقاله علمی پژوهشی با عنوان «ارزیابی SARS-CoV-2 در هوا و سطوح بخش ICU یکی از بیمارستان های معین شهر تهران» در ویژه نامه کووید ۱۹ مجله سلامت کار ایران، انتشار یافته است.




1399/11/28
14:47:01
0.0 / 5
1146
تگهای خبر: پژوهش , پژوهشگران , پژوهشی , دانشگاه
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
NeoPedia