NeoPedia
در یك پژوهش بررسی شد

تأثیر میدان های الكترومغناطیس بر مایع آمنیوتیك

تأثیر میدان های الكترومغناطیس بر مایع آمنیوتیك

به گزارش نئوپدیا با عنایت به این كه میدان های الكترومغناطیس در زندگی روزمره حضور زیادی دارند، پژوهشگران دانشگاه گیلان در مطالعه ای تأثیر این میدان را بر مایع آمنیوتیك جنین موش بررسی كردند.


به گزارش نئوپدیا به نقل از ایسنا، مطالعات زیادی تأثیر میدان های الکترومغناطیسی را بر موجودات زنده نشان داده اند. با عنایت به اهمیت آلفا-فیتوپروتئین در فرایند تکوین و رشد و نمو جنین، پژوهشگران دانشگاه گیلان در مطالعه ای تأثیر میدان الکترومغناطیسی ۱ میلی تسلا (۵۰ هرتز) بر میزان این پروتئین در مایع آمنیوتیک موش را بررسی کردند.

میدان های الکترومغناطیس با حرکت بارهای الکتریکی ایجاد می شوند و انسان ها به میزان زیادی در معرض انواع این میدان ها قرار دارند. بعضی از مطالعات تأثیر میدان های الکتریکی با فرکانس کم را بر عملکردهای سلولی تایید نموده اند.

مایع آمنیوتیک یک مایع غلیظ و شفاف است و برای رشد و نمو جنین اهمیت زیادی دارد. ترکیب مواد مایع آمنیوتیک در خلال دوران حاملگی تغییر می کند و پروتئین های موجود در آن تغییرات جنین و مادر را نشان داده است. در دوران حاملگی از این مایع برای تشخیص ناهنجاری های ژنتیکی جنین هم استفاده می شود.

آلفا-فیتوپروتئین، یک گلیکوپروتئین است که توسط کیسه زرده و سلول های کبد، کلیه ها و دستگاه گوارش جنین تولید می شود. با بررسی میزان این پروتئین در مایع آمنیوتیک می توان ناهنجاری ها و نقایص جنینی را تشخیص داد.

شهین اسمعیل نژاد و فرهاد مشایخی پژوهشگران گروه زیست شناسی دانشگاه گیلان محققانی بودند که در این مطالعه مشارکت داشتند.

برای ایجاد میدان مغناطیسی از سولنوئید استفاده شد. سولنوئید، یک فنر پیچ خورده است که به دور یک هسته فلزی پیچیده شده است. برای این آزمایش از سولنوئید با فرکانس ۵۰ هرتز و شدت ۱ میلی تسلا استفاده شد.

۳۰ موش آبستن که در ایام جنینی ۱۵ و ۱۷ بودند به سه گروه آزمایش، شم و کنترل تقسیم شدند. گروه آزمایش به مدت ۵ ساعت داخل سولنوئید قرار گرفتند و گروه شم به همان میزان در داخل سولنوئید خاموش قرار داده شدند.

موش های آبستن ۲۴ ساعت بعد از قرار گرفتن در معرض میدان الکترومغناطیسی، تشریح شدند؛ مایع آمنیوتیک جنین آنها جمع آوری شد و میزان پروتئین های داخل آن با روش «وسترن بلاتینگ» اندازه گیری شدند.

در این مطالعه مشخص شد که میدان الکترومغناطیسی یک میلی تسلا سبب افزایش بیان آلفا-فیتوپروتئین می شود. به قول پژوهشگران مطالعه، این مورد امکان دارد به علت تغییر در بیان ژن این پروتئین و یا تغییر نفوذپذیری در سد خونی-جفتی باشد. برای نتیجه گیری بهتر باید بررسی های بیشتری انجام گیرد.

نتایج این مطالعه تابستان سالجاری (۱۳۹۹) به صورت مقاله علمی پژوهشی در فصل نامه «یافته های نوین در علوم زیستی» وابسته به دانشگاه خوارزمی انتشار یافته است.





1399/05/15
22:22:32
5.0 / 5
1962
تگهای خبر: پژوهش , پژوهشگران , پژوهشی , تولید
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
NeoPedia