NeoPedia
پژوهش در سالی كه گذشت،

از تولید پروتز برای مبتلایان پاركینسون تا تهیه سیاهه شیوع لطمه های اجتماعی

از تولید پروتز برای مبتلایان پاركینسون تا تهیه سیاهه شیوع لطمه های اجتماعی

نئوپدیا: معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در تشریح دستاوردهای حوزه تحقیقات و فناوری این دانشگاه به انجام مطالعات درباره سیل ابتدای سال 98، كاربردی سازی تست ایرانیزه شده Bayley در مراكز درمانی اطفال و تهیه سیاهه شیوع لطمه های اجتماعی در كشور به تفكیك استانی اشاره نمود.


محمدرضا خدائی اردكانی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینكه اولویت های پژوهشی دانشگاه ها برحسب رسالت ها و ماموریت های آنها تعریف شده و اولویت ها بر این اساس طبقه بندی می شوند، اظهار داشت: رسالت دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، مسائل رفاه اجتماعی، عوامل اجتماعی موثر بر سلامت و مسائل در رابطه با توانبخشی و توانمندی كسانی است كه به نحوی گرفتار مشكلاتی شده اند.
وی با اشاره به اینكه رسالت این دانشگاه بیشتر مسائل اجتماعی و توانبخشی است، اظهار داشت: رسالت دانشگاه ها نیز باتوجه به اهداف بالادستی و سیاست های كلان كشور- كه تعیین می كند چه چیزهایی برای كشور اهمیت بیشتری دارد- مشخص شده اند.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی اضافه كرد: دانشگاه ها برمبنای ماموریت های تعریف شده، دارای شوراهای علمی همچون شورای پژوهش، شورای فناوری و شورای گروه های آموزشی هستند كه در این شوراها رسالت ها را اعلام نموده و با استفاده از خرد جمعی و اعضای هیات علمی، اولویت بندی ها انجام می شود.
اردكانی اظهار داشت: دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی دارای مراكز تحقیقاتی همچون مركز تحقیقات سوءمصرف و وابستگی به مواد، مدیریت رفاه اجتماعی، عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، سلامت در حوادث و بلایا، توانبخشی اعصاب اطفال، سالمندی ژنتیك و سایكوز است. همین طور در گروه های آموزشی كاردرمانی، روانشناسی، روانپزشكی كودكان استثنایی و گروه ژنتیك از توان اعضای هیات علمی استفاده می نماییم.


مركزی جهت بررسی اختلالات حركتی و ذهنی بعد از زایمان
وی اشاره كرد: مركز تحقیقات ژنتیك دانشگاه با همكاری گروه آموزشی ژنتیك، مركز كشوری "ایرانوم" را تشكیل دادند كه نخستین مركز ژنتیكی كشور است. در بانك ژنتیكی ایرانوم ژن های مختلف به خصوص ژن های در رابطه با كم توانی های ذهنی و مسائل در رابطه با ژنتیك- كه پس از زایمان می تواند فرد را مبتلا به اختلال حركتی یا ذهنی كند- گردآوری شده و كارهای زیادی در این عرصه در مركز تحقیقات ژنتیك انجام گرفته كه نتایج آن در مجلات معتبر بین المللی همچون مجله نیچر چاپ شده است.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با اشاره به اینكه بوسیله بسته های تشویقی كه در اختیار اعضای هیات علمی قرار می گیرد، آنها را به سمت اولویت های پژوهشی دانشگاه جهت دهی می نماییم، اضافه كرد: علاوه بر بخش پژوهش، اقدامات مؤثری در حوزه فناوری توانبخشی در دانشگاه انجام شده است.


تولید چند پروتز برای بیماران پاركینسون
اردكانی با اشاره به محصولات حوزه فناوری توانبخشی، توضیح داد: همچون كارهایی كه طی سال ۹۸ در دانشگاه انجام شد، اختراع چند پروتز و وسایل كمك توانبخشی، به خصوص برای بیماران پاركینسون و دارای اختلالات حركتی بود كه این اختراعات به تولید محصول انجامید.
وی اظهار داشت: در حال طراحی یك عصای داخلی استاندارد و ویلچر استاندارد هستیم كه كارهای مربوط به آن هنوز نهایی نشده و امیدواریم سال ۹۹ به نتیجه برسد.


از تولید ربات های هوشمند توانبخشی تا تحقیق درباره سیل ۹۸
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با اشاره به كارهای رباتیك دانشگاه به خصوص برای كمك به بیماران گرفتار سكته مغزی و اختلالات حركتی، افزود: چند دستگاه رباتیك ساختیم كه به فرد كمك می نماید كمبودهای خودرا بوسیله ربات و وسایل كمك رباتی جبران كند كه این ها به صورتی دستگاه های هوشمند توانبخشی به حساب می آیند.
اردكانی اظهار داشت: در زمینه های مختلف حوادث و بلایا، به خصوص در ارتباط با سیل ابتدای سال ۹۸ كارهای تحقیقاتی در مركز تحقیقات سلامت در حوادث و بلایا انجام شد كه هزینه آن از طرف وزارت بهداشت و دیگر ارگان ها تامین شد.
وی اشاره كرد: همین طور در مورد كودكان و میزان رشد عقلی، سنی و جسمی آنها (ملاك های رشدی)، پژوهش هایی انجام شد و نتایج آن به صورت تست كشوری درآمد و طی این تحقیقات تست بیلی (Bayley) ایرانیزه شد تا در تمام مراكز درمانی اطفال كشور كاربردی شود.


تهیه سیاهه آمار شیوع لطمه های اجتماعی
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی افزود: گرنت هایی در زمینه مسائل اجتماعی و رفاهی كودكان كار داده شد كه نتایج آن خود به صورت یك سمینار درآمد. همین طور سیاهه ای از آمار شیوع لطمه های اجتماعی در كشور به تفكیك هر استان به سازمان بهزیستی ارائه كردیم.
اردكانی تصریح كرد: در زمینه بیماری های روانپزشكی و اختلالات سایكوز، طراحی وسایل مجازی سه بعدی كمك آموزشی برای خانواده های بیماران روانی كارهای پژوهشی خوبی انجام شده كه به مقاله ختم شد و جایزه كشوری دریافت كرد.
وی اظهار نمود: در حوزه عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، به خصوص حوادث ترافیكی، چند كار پژوهشی انجام شد و همین طور در حوزه مسائل عدالت اجتماعی برای حوزه های توانبخشی كار پژوهشی انجام شده كه تبدیل به مقاله و هر دوی این ها در چند مقاله خارجی به چاپ رسید.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در پاسخ به سؤالی درباره رتبه این دانشگاه در میان سایر دانشگاه های كشور اظهار داشت: دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در دسته دانشگاه های سطح ب كشور در كنار دانشگاه های علوم پزشكی البرز، بقیه الله، انستیتو پاستور و... قرار دارد كه در این سطح معمولاً رتبه بین پنجم تا هفتم كشوری را دارا هستیم.


برنامه توسعه همكاری ها با دانشگاه های صنعتی فعال در حوزه توانبخشی
اردكانی درباره برنامه های سال ۹۹ این دانشگاه اظهار داشت: برنامه های سال آینده بیشتر در حوزه ارتقای فناوری در حوزه های مورد نیاز كشور- به خصوص باتوجه به تحریم ها- در جهت این خواهد بود كه از توان داخلی كشور استفاده نمائیم. در حال توسعه همكاری با دانشگاه های صنعتی فعال در حوزه توانبخشی هستیم.
وی با اشاره به همكاری این دانشگاه با سازمان استاندارد، توضیح داد: استانداردهای مختلف دارای درجه بندی دارند هستند و در این عرصه استاندارد كردن وسایل در رابطه با حوزه توانبخشی به دانشگاه بهزیستی واگذار شده است.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی اضافه كرد: همین طور با دانشگاه های شریف و تهران و مراكز خصوصی مثل بانك پاسارگاد قراردادهایی داریم كه بتوانیم محصولاتمان را با همكاری آنها به سمت بازار هدایت نماییم و به خصوص برنامه داریم فعالیت شركت های دانش بنیان را با همكاری دانشگاه تهران افزایش دهیم.
اردكانی درانتها اظهار داشت: در حال تلاش هستیم كه گرنت های پژوهشی در حوزه های مورد نیاز كشور به خصوص از سازمان بهزیستی، مراكز در رابطه با حوادث و بلایا، مركز مطالعات اعتیاد ریاست جمهوری جذب نماییم و نیز محصولاتمان را در حوزه توانبخشی به وزارت بهداشت تحویل دهیم.




منبع:

1399/01/02
23:08:20
5.0 / 5
3294
تگهای خبر: آموزش , استاندارد , بین المللی , پژوهش
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴
NeoPedia